Fons de la Col·lecció

Antoni Muntadas 'On Subjectivity', 1978

On Subjectivity

Sobre la subjectivitat

Muntadas

Fecha:
1978
Tipo obra:
Mèdia instal·lació
Material:
Instal·lació_x000D_
"About TV": Vídeo monocanal, color, so, 50 min_x000D_
"On Subjectivity: Fifty photographs from The Best of Life": 50 fotografies a les sals de plata, projecció de diapositives transferida a arxiu digital, vitrines, llibre, sobres i altres materials
Medidas:
Dimensions variables
Procedencia:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Registre núm:
1540

La frase “El mitjà és el missatge” (1964) de Marshall McLuhan sintetitza l’interès que susciten els nous mitjans de comunicació de masses i com condicionen la percepció de la realitat i la informació que ens arriba. A partir d’imatges descontextualitzades dels mitjans de comunicació, On Subjectivity (1978) de Muntadas se centra en la naturalesa de la informació i en la seva interpretació i construcció ideològica. Evidencia que el significat atribuït a una imatge és el resultat de les influències, els coneixements i la personalitat de cada individu.

La instal·lació consta del llibre On Subjectivity (Fifty photographs from The Best of Life) i del vídeo On Subjectivity (About TV). Muntadas va seleccionar 50 fotografies de The Best of Life –publicació que incloïa centenars de fotografies de la revista Life–, va fer 5 còpies de cadascuna i va enviar cada còpia a 5 persones diferents, demanant un comentari de la imatge. El resultat fou el llibre On Subjectivity que, a més de les fotografies, inclou les 250 aportacions. El vídeo s’estructura com un collage que alterna imatges d’un aparell de televisió emetent diferents programes amb les de persones que opinen sobre ells.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Àudios

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.