Cruzar un muro
Travessar un mur
2012
arxiu d'àudio
imatge no disponible en línia
accés restringit: Podràs accedir a aquest contingut des dels ordinadors de la biblioteca del MACBA. Vine a visitar-nos! Veure els horaris de la biblioteca

«Tota persona té dret a sortir de qualsevol país, fins i tot el propi, i a retornar-hi.» Partint de l’article 13 de la Declaració Universal dels Drets Humans, Enrique Ramírez construeix un relat fílmic amb tres personatges que s’esperen en una oficina d’immigració d’una geografia indeterminada. En aquest escenari on convergeixen bona part de les aspiracions humanes del nostre temps, a mesura que evoluciona el film, el relat hi enllaça, d’una manera tan subtil com metafòrica, realitat i ficció, fets i introspecció. Mentrestant, una veu en off llegeix fragments de la carta que el cap indi Seattle va adreçar al presidents dels Estats Units el 1855 en resposta a l’oferta per part d’aquest d’una compra de terres. Nocions com espera, convicció, anhel, dret, viatge, frontera i origen són evocades amb una gran força poètica i política. Cruzar un muro va ser enregistrat a la Laguna de Aculeo, al Paine, Xile, l’any 2012.

els textos de la web MACBA parteixen d'una documentació prèvia. En cas que hi hagi algun error, agrairem que ens el comuniqueu.
títol original
Cruzar un muro
any d'adquisició
2014
tipus d'objecte
Enregistrament audiovisual
crèdits
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Dipòsit Screen Projects
número de registre
R.5109
data
2012
fons
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
tècnica
Vídeo monocanal, color, so, 5 min 12 s
Copyright
© Enrique Ramírez
Consulta la Biblioteca del MACBA per a més informació sobre l'obra o l'artista.
Si vols sol·licitar l'obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio@macba.cat.
Si vols la imatge de l'obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d'imatges.
contacte
per a més informació, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través dels enllaços següents
per a més informació
colleccio@macba.cat