Documenta 4
Documenta 4
1968
arxiu d'àudio
imatge no disponible en línia
fitxa tècnica
accés restringit: Podràs accedir a aquest contingut des dels ordinadors de la biblioteca del MACBA. Vine a visitar-nos! Veure els horaris de la biblioteca

"Quan el professor Arnold Bode concebé la Documenta 1 el 1955, el seu objectiu original elevar l'Alemanya Occidental altre cop en el mapa internacional. Quan la Docuementa 4 tinguè lloc (el 1968) el món internacional de l'art es trobava en un un moment de "crisi d'autoritat". Per això, la Documenta 4 generà grans controvèrsies i debats. La politització de la societat a finals de la dècada de 1960, visible també a Kassel, comportà l cancel·lació dels discursos inaugurals d'aquesta fira. A més a més, la pròpia Documenta patia un conflicte generacional intern i s'estava debatint sobre la fragilitat de la relació existent entre el judici estètic i les formes democràtiques d'arribar a un consens. En aquest docuemtal, Cornelis i l'entrevistador Karel Geirlandt prenen el paper de "l'homme moyen monsieur de tout le monde" que s'enfronta per primera vegada a les joves i desconegudes formes de l'art modern. Al llarg de les entrevistes que duen a terme a personatges com ara Sol Lewitt, Joseph Beuys, Harald Szeemann, Allan Jones, Christo, Martial Raysse i Robert Rauschenberg, aquests actuen com a persones innocents i ferides, mentre que els altres dos es situen del bàndol de l'espectador salvatge. D'aquest documental, doncs, es despren una ironia sublim , ja que les ocses no eren tant noves i innocents, ja que aquests fets venen acompanyats d'un arxiu d'imatges de Joseph Beuys a la galeria The Wide White Space d'Antwerp." (traducció al català del text que figura a www.argosarts.org)

els textos de la Col·lecció MACBA parteixen d'una documentació prèvia. En cas que hi hagi algun error, agrairem que ens el comuniqueu.
Consulta la biblioteca del macba per més informació sobre l'obra o l'artista.
Si vols sol·licitar l'obra en préstec, pots adreçar-te a arxiu@macba.cat.
Si vols la imatge de l'obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d'imatges.
contacte
per a més informació, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través dels enllaços següents
per a més informació
arxiu@macba.cat