2453_001_pub_l--imatge-2453_001_pub_ljpg 2453_002_pub_l--imatge-2453_002_pub_ljpg
2453_001_pub_l--imatge-2453_001_pub_ljpg
ASPEN
ASPEN. The Multimedia Magazine in a Box. No 4. The MacLuhan issue
ASPEN. La revista multimèdia en una caixa. Núm. 4. Número sobre MacLuhan
1967
ASPEN. The Multimedia Magazine in a Box va ser una idea de Phyllis Johnson, l'editora de Women's Wear Daily i d'Advertising Age. Mentre passava els hiverns a Aspen, Colorado, va tenir la idea de crear una revista multimèdia, dissenyada per artistes que hauria d'unir la cultura i el joc. Així, a l'hivern del 1965, va publicar el primer número: "Volíem sortir del format tradicional de revista, que és massa tancat, massa restrictiu", deia Johnson. La revista es va publicar entre el 1965 i el 1971 i se'n editaren deu números. Cada exemplar, que es lliurava als subscriptors dins una capsa, contenia materials en diversos suports: material imprès, enregistraments sonors, bobines de pel·lícules en super-8, etc. Cada número tenia un dissenyador i un editor diferent. "ASPEN ha de ser com una càpsula del temps d'un període determinat, d'un punt de vista o d'una persona", deia la seva fundadora. Així cada un dels números de la revista està dedicat a un tema diferent: el tema dels núm. 1, "The Black Box", i núm. 2, "The White Box", estava relacionat amb el títol de la revista, ASPEN, i es referia a festivals de cinema i música d'aquesta exclusiva estació d'esquí, a la vida salvatge a les muntanyes i a l'arquitectura local. El núm. 3, "The Pop Art issue", representà un salt qualitatiu de gran importància i, responsabilitat d'Andy Warhol i David Dalton, estava dedicat íntegrament a l'art pop i a l'escena cultural de Nova York. Quentin Fiore va dissenyar el núm. 4, dedicat a Marsall McLuhan i a la societat dels mass media. Els núm. 5 i 6 conformaren un número doble dedicat a l'art conceptual, a l'art minimalista i a la teoria crítica postmoderna. Un núm. 6A fou una sortida extraordinària enviada als subscriptors i revisava la performance a Nova York centrant-se en la Judson Gallery d'aquella ciutat. El núm. 7 es va dedicar al nou panorama britànic, mentre que el 8, dissenyat per George Maciunas i editat per Dan Graham, va estar protagonitzat per Fluxus. El núm. 9 s'endinsava en l'art i la literatura de la psicodèlia. El darrer número, el 10, estava dedicat a l'art i a la filosofia asiàtics. La revista ASPEN, que és un exemple indiscutit de creativitat en el camp de l'edició, inclou entre els seus autors alguns dels més significatius artistes del segle XX: entre les obres de so hi trobem treballs de Yoko Ono, Marcel Duchamp, Merce Cunningham, John Cage, The Velvet Underground, William S. Burroughs, La Monte Young, etc. Entre les pel·lícules hi ha obres de Robert Rauschenberg, Hans Richter, László Moholy-Nagy, Robert Morris i Stan VanDerBeek.
mostrar-ne més mostrar-ne menys
els textos de la web MACBA parteixen d'una documentació prèvia. En cas que hi hagi algun error, agrairem que ens el comuniqueu.
títol original
ASPEN. The Multimedia Magazine in a Box. No 4. The MacLuhan issue
artista
any d'adquisició
2004
tipus d'objecte
Material gràfic
dimensions
Mides diverses
Copyright
© ASPEN
número de registre
R.2453
data
1967
fons
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
tècnica
Impressió òfset sobre cartró, paper i paper couché i enregistrament sonor Disseny: Quentin Fiore Editorial: Roaring Fork Press, Nova York
crèdits
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Col·laboració artística
Música electrònica
Ceguera
Mitjans de comunicació de massa
imatges
2 imatges
aquest contingut només es pot
visualitzar des de la biblioteca
del macba.
aquest contingut només es pot
visualitzar des de la biblioteca
del macba.
OBRA TITLE
OBRA TITLE
yyyy-YYYY
ARTIST NAME
aquest contingut només es pot
visualitzar des de la biblioteca
del macba.
aquest contingut només es pot
visualitzar des de la biblioteca
del macba.
Consulta la Biblioteca del MACBA per a més informació sobre l'obra o l'artista.
Si vols sol·licitar l'obra en préstec, pots adreçar-te a colleccio@macba.cat.
Si vols la imatge de l'obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d'imatges.
contacte
per a més informació, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través dels enllaços següents
per a més informació
colleccio@macba.cat