Ayer fue la inaugurada la exposición "El arte y la paz" : en su organización han colaborado el club de amigos de la UNESCO y el Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona / José Corredor Matheos
[1963]
arxiu d'àudio
imatge no disponible en línia
fitxa tècnica

Al verso hi ha un segell amb l'anotació "cb foto". -- La fotografia reprodueix un article "Ayer fue la inaugurada la exposición "El arte y la paz" : en su organización han colaborado el club de amigos de la UNESCO y el Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona" de Josep Corredor-Matheos en un diari (La Prensa?). -- Es data del 1963, any de la exposició "El arte y la paz", l'última organitzada pel Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona. En l'article es diu que l'exposició "El arte y la paz" organitzada pel Club d'Amics de la UNESCO i el Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona s'inclou dins un seguit d'actes "a favor de la pau i comprensió internacionals" amb un concurs infantil i conferències de Dr. Sarró (president del Club d'Amics de la UNESCO), José Luis Sureda, José Soler Sallaris i José Luis Aranguren. L'exposició és l'última que el Museu organitzà a la Cúpula del Coliseum i van participar-hi els artistes més destacats del moment a Catalunya. L'abat de Montserrat ha prestat el quadre "La Sardana de la Pau" de Picasso que aquest artista havia donat al monestir. A l'article s'hi afegeix un recull d'opinions de pintors, escultors, crítics, el director d'una galeria, un destacat pintor estranger i el president del Club D'Amics de la UNESCO. Aquests són Cirici Pellicer, Maria Girona (organitzadora dins del Club d'Amics), Rey Polo (artista), Owe Pellsjo, José Maria de Sucre, Eduardo Alcoy, Susana March (escriptora), Cardona Torrandell, Todo, Metras, Subirachs, Rafols Casamada, Guinovart, Cesareo Rodriguez Aguilera, Teo Asensio, Chereau i Dr. Sarro. -- Altres articles sobre la exposició "El arte y la paz" són els documents amb número de registre A.MAR.0086 i A.MAR.0089.

els textos de la Col·lecció MACBA parteixen d'una documentació prèvia. En cas que hi hagi algun error, agrairem que ens el comuniqueu.
sèrie
Subsèrie Recull d'informació. Sèrie Exposicions. Secció Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona (1959-1967). Fons Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona (1959-1967)
idioma
Castellà
número de registre
A.MAR.0085
crèdit
Col·lecció MACBA. Centre d'Estudis i Documentació. Fons Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona (1959-1967)
dimensions/durada
26.4 x 22.1 cm
tipus de material
Fotografia
any d'incorporació
2007
Consulta la biblioteca del macba per més informació sobre l'obra o l'artista.
Si vols sol·licitar l'obra en préstec, pots adreçar-te a arxiu@macba.cat.
Si vols la imatge de l'obra en alta resolució, pots enviar una sol·licitud de préstec d'imatges.
contacte
per a més informació, pots posar-te en contacte amb nosaltres a través dels enllaços següents
per a més informació
arxiu@macba.cat