Activitats Conferències i debats

The Museum is Closed

Nicolás Grum

31 maig 2016

Nicolás Grum. The Museum is Closed

Nicolás Grum. The Museum is Closed

The Museum is Closed és un espai de mediació entre agents a partir de l’escolta de propostes amb la voluntat de generar reflexió i diàleg entorn de la pràctica artística. L’artista Nicolás Grum (Santiago de Chile, 1977), de pas per Barcelona a propòsit del Festival LOOP, parlarà dels seus últims projectes, Museo refractario y Espacios revelados.

Es tracta d’un procés de treball mitjançant el qual es va establir un museu temporal en un edifici abandonat de la Universitat de Xile. Aquest museu pretén narrar la història de l’edifici des del seu present en ruïnes, convertit en un improvisat magatzem de mobiliari de la universitat; passant pel període en què va ser una casa okupa on es va establir un Centro Kultural Comunitario; fins als seus inicis com a pensionat d’estudiants per a alumnes de teatre i música de la universitat. Tots dos períodes comparteixen no sols el seu rerefons comunitari i artístic, sinó que en tots dos casos la força i la repressió violenta posen fi als processos socials mitjançant violacions de domicili, interrogatoris, simulacions d’afusellaments, muntatges policials, infiltracions i delacions.

El museu funciona principalment a partir d’una visita guiada/performance, que explica la història de l’edifici mentre es passeja per diverses estances del recinte, on encara és possible apreciar molts rastres del període okupa. Aquesta informació es contrasta amb arxius desplegats sobre murs del museu i arxius sonors, com ara extractes de sentències judicials, premsa i ràdio.
Segueix les sessions anteriors al blog http://themuseumisclosed.tumblr.com/

Programa

DIMARTS 31 DE MAIG DE 2016, DE 19 A 21 h
Lloc: Espai Taller

Patrocinador principal d'activitats:

Amb el suport de:

Inscripció

Entrada gratuïta. Places limitades.

Contacte

Més informació: amics@macba.cat i tel. 93 481 33 68

Informació de contacte

#ParlemDArtParticipa a la conversa!

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Enllaços

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.