Ara al MACBA

17/23 OCT.
2012 —

No visualitzes la pàgina correctament?

/uploads/20121016/IMG_6886.JPG
SEMINARI —

“PRÀCTICA POLÍTICA, ART I CLÍNICA. ENTRE TOSQUELLES I GUATTARI” —

22 I 23 OCT. 2012, 16.30 A 21 h

El psiquiatre català Francesc Tosquelles (1912-1994), responsable del sanatori de Saint-Alban (França), va desenvolupar el mètode de la psicoteràpia institucional; va reformular les teories psicoanalítiques de Freud i Lacan; i va ser un referent per a pensadors com Félix Guattari i Gilles Deleuze en la seva crítica a la psiquiatria i en l’anàlisi de la construcció política de la subjectivitat moderna. Aquest seminari recupera les figures de Tosquelles i Guattari sense mitificar-les, sinó convertint-les en un lloc productiu per al pensament contemporani.
Amb el col·lectiu Presque Ruines, Anne Querrien, Jacques Tosquellas, Maurizio Lazzarato, el grup Esquizo Barcelona, Fernando Vicente i François Pain, entre d’altres.

Auditori MACBA. Entrada gratuïta. Aforament limitat
Amb traducció simultània

NO T’HO PERDIS!

PRESENTACIÓ PÚBLICA DE “DÉCONNAGE” (2011)

19 OCT. 2012, 18.30 h —

Déconnage és un videoassaig d’Angela Melitopoulos i Maurizio Lazzarato sobre la figura de Francesc Tosquelles. Presentació a càrrec de Maurizio Lazzarato i Carles Guerra.

Sales del Museu (planta 2)
Fins al 6 de gener de 2013

ET PROPOSEM —

Anar al calendari

EXPOSICIÓ — FINS 21 OCT. 2012

ÚLTIMS DIES PER VEURE “EL VIATGE VERTICAL” DE LUIS CLARAMUNT I L’EXPOSICIÓ ACTUAL DE LA COL·LECCIÓ MACBA

L’actual exposició de la Col·lecció MACBA reflexiona, a través de les obres de
Le Corbusier, Jean Genet, Gordon Matta-Clark i Roberto Rossellini, sobre la relació entre arquitectura i pràctica artística. La retrospectiva de Luis Claramunt ens parla d’una concepció de la vida radical i nòmada, sempre vinculada a la creació artística. Fins al 21 d’octubre encara les pots visitar!

Sales del Museu

EXPOSICIÓ — 18 OCT. 2012 A 6 GEN. 2013

“TREBALL, PODER I CONTROL” EN LA NOVA PRESENTACIÓ DE LA COL·LECCIÓ MACBA

Com a avançament de l’exposició que inaugurarem el pròxim 7 de novembre, titulada Episodis Crítics (1957-2011). Col·lecció MACBA, la planta 2 del Museu presenta un nou recorregut que s’interroga sobre la segona globalització i el canvi substancial que ha suposat en valors i formes de treball des dels anys vuitanta. Inclou obres de Sandra Balsells, Eduardo Chillida, Marcelo Expósito, Jorge Oteiza, Marc Pataut, Falke Pisano, Jaume Plensa, Allan Sekula, Andreas Siekmann i Krzysztof Wodiczko, entre d’altres.

Sales del Museu (planta 2)

MÚSICA — 19 OCT. 2012, 21 h

ESPLENDOR GEOMÉTRICO AL LEM

Arturo Lanz i Saverio Evangelista fa més de tres dècades que agiten l’imaginari industrial amb el seu projecte Esplendor Geométrico. Els seus concerts són el més semblant a assistir a la irrupció del futur en la seva versió més immediata i descarnada.

Auditori MACBA. Preu: 6 € (Amics del MACBA: gratuït). Aforament limitat

CONFERÈNCIA — 24 OCT. 2012, 19.30 h

SESSIÓ INAUGURAL DE LA TROBADA “L’IMPULS ANARXIVÍSTIC EN L’ART CONTEMPORANI”

Wolfgang Ernst inaugura la trobada L’impuls anarxivístic en l’art contemporani amb una conferència al MACBA que aborda les noves pràctiques arxivístiques i l’apropiació, circulació i migració de les imatges.

Auditori MACBA. Entrada gratuïta. Aforament limitat
Amb traducció simultània

POESIA — 24, 25 I 26 OCT. 2012

PROPERAMENT: JORNADES INTERNACIONALS DE POESIA EXPERIMENTAL

El grup de recerca POCIÓ. Poesia i Educació organitza les Jornades internacionals de poesia experimental Poètiques, crítica i recepció, que se celebraran al MACBA el 24, 25 i 26 d’octubre de 2012. Programa complet a http://jornadespoesiaexperimental.mydocumenta.com/

Auditori MACBA. Entrada gratuïta. Aforament limitat

MACBA.CAT —

NOU ÀUDIO ONLINE

Ja està disponible l’àudio de la primera sessió del seminari Sis conflictes, a càrrec de Jorge Luis Marzo.

MACBA.CAT —

GORDON MATTA-CLARK VIST PEL COL·LECCIONISTA HAROLD BERG

Harold Berg parla en aquest vídeo de com va aconseguir les quaranta-quatre peces del Portfolio Office Baroque de Gordon Matta-Clark. Aquest material, que Berg ha cedit a la Col·lecció MACBA, estarà exposat a les sales fins al 21 d’octubre.

RÀDIO WEB MACBA —

Anar a RWM

/uploads/20120629/RWM_rojo.png
EXTRA —

DE RÀDIO ONLINE A ARXIU

Recuperem l’article “Exploring, Documenting, Archiving: Ràdio Web MACBA, the internet-radio of the Museu d’Art Contemporani de Barcelona” sobre les línies discursives de Ràdio Web MACBA. L’article es va publicar a la revista online MAP a la primavera del 2012.

RECERCA —

EL LLEGAT D’ESPLENDOR GEOMÉTRICO VIST PER ARTURO LANZ, FRANCISCO LÓPEZ, JAVIER HERNANDO I ANDRÉS NOARBE

Amb motiu del concert d’Esplendor Geométrico en el context del Festival LEM, destaquem la primera entrega d’AVANT, un monogràfic sobre la trajectòria d’aquest grup madrileny. Amb una proposta ancorada en una estètica agressiva, Esplendor Geométrico s’ha singularitzat en el panorama musical de les últimes dècades com una influència capital per al desenvolupament de la música experimental a escala internacional.

MÉS AL MACBA —

AMICS -

MACBA EN FAMÍLIA -

PASSI -

SEGUEIX-NOS —
Twitter Facebook Flickr Youtube Vimeo Issuu RSS
MACBA Museu d'Art Contemporani de Barcelona

MACBA — Plaça dels Àngels, 1
08001 Barcelona — Espanya

Tel. + 34 93 412 08 10

Dilluns, dimecres, dijous i divendres — 11 h - 19.30 h
Dimarts no festius, tancat
Dissabtes — 10 h - 21 h
Diumenges i festius — 10 h - 15 h