Exposició

Mostreig #3. Anti-books

.

.

 • Fecha:
  25 set. 2019 - 07 feb. 2020
  Lugar:
  Centre d'Estudis i Documentació (CED)

Mostreig #3. Anti-books és la tercera d’una sèrie de mostres produïdes des del Centre d’Estudis i Documentació del MACBA per donar a conèixer els seus fons i col·leccions documentals. En aquesta ocasió, l’atenció recau en una selecció de llibres d’artista dels anys seixanta i setanta, d’entre els més de 4.000 que es conserven a l’Arxiu del museu, influïts pels moviments conceptual i minimalista.

L’exposició posa l’accent en l’obra de tres artistes. L’alemanya Hanne Darboven creà sèries numèriques per descriure el pas del temps. Aquestes sèries són el resultat de complexes operacions matemàtiques basades en les xifres del calendari (dies, mesos i anys). Sol LeWitt considerava els llibres una forma d’expressió artística òptima per a les seves creacions, i així ho va materialitzar en una àmplia col·lecció de llibres creats al llarg de la seva vida. La seqüència de les pàgines li permetia desenvolupar els seus conceptes de forma progressiva, bé fent evolucionar dibuixos geomètrics o bé fent variacions cromàtiques sobre un mateix tema. Per últim, ens aproparem a l’artista Dieter Roth, conegut per les seves obres basades en la utilització de materials orgànics que es degraden amb el pas del temps. Alguns dels seus treballs dels anys setanta se centren, però, en formes d’expressió del moviment minimalista com la combinació de formes geomètriques amb els colors primaris, el blanc i el negre; en altres casos, fins i tot afegeix transparències o retalla figures que aporten profunditat a les pàgines.

A més, Mostreig #3. Anti-books presenta llibres de John Baldessari, Robert Barry, stanley brouwn, Chuck Close, Agnes Denes, Peter Downsbrough, Jackie Ferrara, Marco Gastini, Robert Jack, Richard Kostelanetz, Bruce Nauman, Edda Renouf i Fred Sandback.

Comissariada per: Estel Fabregat.

Foto: Llibres d’artista de Sol Lewitt i Dieter Roth. Col·lecció MACBA. Centre d’Estudis i Documentació MACBA.

Activitats relacionades

Data inici:
Del 08 nov.
Data fi:
al 13 des. 2019
Horari:
Espai:
Planta baixa del Centre d'Estudis i Documentació del MACBA
 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.