Fons de la Col·lecció

Montserrat

Fecha:
1995
Tipo obra:
Fotografia
Material:
Polaroid
Medidas:
80 polaroids de c/u
Procedencia:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació Jordi Soley
Registre núm:
1754

Durant aquesta estada a Barcelona [Rodney Graham] va fer una excursió nocturna a la muntanya de Montserrat i en va tornar amb vuitanta fotografies Polaroid, conjunt que pot considerar-se un reflex de la seva primera obra fotogràfica, 75 Polaroids, de 1976. La muntanya de Montserrat no només té una gran importància per a la cultura catalana perquè en el seu monestir pot venerar-se la Moreneta, també s’ha cregut que aquí es trobava el Sant; el Montsalvat que apareix en algunes òperes de Richard Wagner, com Lohengrin o, sobretot, Parsifal, ha estat identificat amb Montserrat.

Friedrich Meschede (ed.):Rodney Graham. A través del bosc. Barcelona: Museu d'Art Contemporani de Barcelona; Basilea: Kunstmuseum Basel, Museum für Gegenwartskunst; Hamburgo: Hamburger Kunsthalle, 2010, p. 6/7 [cat. exp.].A l’artista li interessa la natura –les arrels, els arbres, els matolls, les falgueres, les onades que es rompen contra les roques. Però es tracta d’instantànies desordenades, fetes a l’atzar, en alguns aspectes semblants a les fotos dels àlbums familiars, descentrades o amb els caps parcialment tallats. Graham les ha fetes amb una ingenuïtat estudiada […]. Tot i així, no queda clar el que Graham està fent amb aquestes fotografies. ¿S’han de «llegir» per les seves variacions coloristes i tonals o és millor estudiar-les una per una?

Mary Fox sobre 75 Polaroids citada a Grant Arnold: «"Sempre em poso nerviós quan la natura no té cap propòsit" Una cronologia anotada de la vida i de l’obra de Rodney Graham», a Friedrich Meschede (ed.): Rodney Graham. A través del bosc. Barcelona: Museu d'Art Contemporani de Barcelona; Basilea: Kunstmuseum Basel, Museum für Gegenwartskunst; Hamburgo: Hamburger Kunsthalle, 2010, p. 92/93 [cat. exp.].

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Publicacions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.