Fons de la Col·lecció

Patricia Dauder 'Maqueta #1', 2014

Maqueta #1

Fecha:
2014
Tipo obra:
Maqueta
Material:
Guix, fusta i cartró
Medidas:
17 x 240 x 150 cm
Procedencia:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació de ProjecteSD gràcies al premi atorgat per la Fundación Arte y Mecenazgo el 2014
Registre núm:
5200

Malgrat el títol de l’obra, Maqueta #1 de Patricia Dauder no correspon a res que existeixi a escala real. L’artista ha estat treballant durant anys en un tipus de diagrames representats gràficament. El fet de traslladar a volum els seus esquemes dibuixats ha posat en primer pla la concreció física d’aquestes estructures, la idea de conjunt i la seva naturalesa i significat.

Dauder planteja un exercici sobre la distribució a l’espai i l’expansió horitzontal d’una sèrie de cavitats i formes. La idea de receptacle, el buit i el ple, el positiu i el negatiu, són alguns dels conceptes desenvolupats per l’artista a través d’aquest conjunt modular. Tot i que es podria associar a la idea de jaciment arqueològic o de recinte en ruïnes, l’obra no respon a un urbanisme concret o a una arquitectura definida. Interessada a explorar les nocions de fragmentació i d’ambivalència, Patricia Dauder construeix aquest conjunt de mòduls de formes diverses (rectangulars, ovalades i quadrades) com la concreció física d’una geometria mental.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Àudios

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.