Activitats Música i arts en viu

PUNK. Els seus rastres en l’art contemporani

MACBA es viu especial juliol 2016

07 al 28 jul. 2016

Punk. Els seus rastres en l’art contemporani és una exposició que ofereix un recorregut per la influència del punk en l’art actual i es fa ressò de la seva destacada presència com a actitud i com a referent entre molts creadors. Està constituïda per instal·lacions, rastres documentals múltiples, fotografies, vídeos i pintura, i per aquesta raó no ha de fer estrany que algunes de les peces desbordin les sales d’exposició i ocupin un programa tan versàtil com MACBA ES VIU, que en aquest cas trasllada les referències d’una actitud a diverses localitzacions i formats del museu.

Programa

DIJOUS 7, 14, 21, 28 DE JULIOL DE 2016, 19 h

Dijous 7 de juliol, 19 h
Félix Pérez-Hita. Un art reprimit

Lloc: Auditori Meier
Sembla que el món de l’art actual tolera l’autocrítica més bé que d’altres àmbits professionals. És més, potser la producció artística no havia qüestionat mai tant els diversos aspectes de les institucions que la sostenen: museu, fires, crítica, publicitat, luxe, gust oficial, etc. El museu ha sabut defensar-se integrant aquestes crítiques en el seu discurs i adquirint algunes obres incòmodes per a les seves col·leccions. Félix Pérez-Hita, realitzador i crític cultural, proposa una xerrada sobre les modernes formes de censura i repressió en les democràcies del benestar i sobre certs assumptes encara censurats. Es parlarà, entre d’altres temes, d’alguns precedents del punk, de la subterrània relació del MACBA amb aquest corrent cultural, de la visita de Raymond Pettibon al museu el 2002, etc. Pérez-Hita il·lustrarà la seva xerrada amb vídeos propis i aliens... i alguna sorpresa.
Més informació: http://felixph.blogspot.com.es/

Dijous 14 de juliol, 19 h
Antoni Hervàs i Corte Moderno representen Negociudad

Lloc: Atri del museu
Antoni Hervàs i Corte Moderno transcendeixen la concepció tradicional de l’artista o la d’un grup de música, respectivament. En el seu projecte Hércules en la Luna, Antoni Hervàs ja va comptar amb el grup PELEA!, del qual formaven part Xabel Ferreiro i Ignacio Estrada-Nora, que actualment integren Corte Moderno juntament amb Jordi G.G. No és d’estranyar, doncs, que la col·laboració a l’inrevés sorgeixi de manera natural, i que en el cas de Negociudad siguin Corte Moderno els qui recorrin a Antoni Hervàs. L’artista ha transformat Negociudad en un pop-up desplegable que il·lustra el disc amb el mateix títol editat per Terranova. Negociudad és un àlbum conceptual en la tradició de l’òpera rock, i narra l’èxode massiu de les classes rurals cap a la gran ciutat, en una obra que és alhora una revisitació del germen del pensament marxista i una descripció distòpica de la hipertròfia urbana actual . El repte serà en aquest cas que el MACBA es converteixi en el mateix desplegable del disc.
Més informació: http://antonihervas.com/ i https://cortemoderno.bandcamp.com/

Dijous 21 de juliol, 19 h
Projecció del documental Tito, the Phantom Monk
Amb motiu de la vaga dels treballadors de Servei Educatius Ciut'art, es posposa la projecció d'aquest documental al 17 de setembre.
(2015) Presentació a càrrec del director, Dani Montlleó

Lloc: Auditori Meier
Tito, the Phantom Monk és l’aproximació que fa Dani Montlleó a la feina i la trajectòria vital de l’artista Tito Díaz (Barcelona, 1958). El director desembulla la trajectòria de Tito, un autor heterodox i extrem que passarà de personatge públic a artista amagat i desaparegut. Seguint l’estela de Ghost Dog de Jim Jarmusch, Tito Díaz es dissol i es converteix en un fantasma darrere de la seva pròpia obra, constituïda per tones i blocs de cabell, ossos de cabra, cavall, vaca que es converteixen en so, pintura, pedra i esquelets.
A l’interès de Dani Montlleó per l’art s’hi afegirà el seu interès pel cabell al començament dels vuitanta, arran de tres descobriments: en primer lloc, el triangle Beatles/Stu Sutcliffe/ Astrid Kirchherr, triangle perfecte que incloïa música, art i moda. D’altra banda –i també en l’òrbita dels Beatles– saber de la fantasia secreta de Ringo Starr, que desitjava tenir una perruqueria per poder-se passejar entre senyores servint cafès. En segon lloc, la descoberta del poema «Vull una vida en forma d’espina» de Boris Vian, i especialment el vers «Vull una vida en forma de perruquer salvatge». I finalment, descobrir i conèixer la figura de Tito Díaz, un tipus d’artista gairebé inexistent avui dia.
Més informació: http://www.danimontlleo.com/

Dijous 28 de juliol, 19 h
Maria Pratts i Ulldeter

Lloc: Atri del museu
La col·laboració entre Maria Pratts i Ulldeter s’inicia amb Atalaia, un projecte estrictament musical d’Aleix Clavera, membre d’Extraperlo i baixista habitual d’El Guincho, que va començar a gravar una col·lecció de cançons amb el pseudònim Ulldeter l’any 2009. Un cop completades les vuit pistes que componen Atalaia, Clavera va decidir, al costat de l’artista plàstica Maria Pratts, anar més enllà i convertir-lo en un diàleg multidisciplinari, en el qual cada cançó adoptés la forma d’instal·lació escultòrica. En aquest cas, reprenen el fil d’Atalaia per proposar nous reptes que ens presentaran en primícia.
Més informació: https://ulldeter.bandcamp.com/

Patrocinador principal d'activitats:

Inscripció

Entrada: 5 €. Gratuït amb l’entrada general del Museu, carnet Passi i Amics del MACBA. Aforament limitat. L’entrada dóna accés gratuït a les exposicions fins a les 21 h.

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

Informació de contacte

#MACBAesviuParticipa a la conversa!

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Vídeos

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.