L’edició del Festival LOOP d’aquest any se centrarà en la producció com un procés obert de creació, que determina i afecta simultàniament la pràctica dels artistes i també les formes de distribució i circulació de l’art.

Participants: Sander Breure, Witte van Hulzen, Marianna Simnett, Claude Adijl i Hans Ulrich Obrist.

Participants
Sander Breure i Witte van Hulzen viuen i treballen a Amsterdam. Breure va estudiar composició al Royal Conservatoire de La Haia (Països Baixos), i Hulzen es va graduar a l’Artez d’Arnhem. La seva pràctica multidisciplinària es basa en la investigació del llenguatge corporal i la seva interpretació. La seva obra s’ha presentat, individualment o en mostres col·lectives, als Països Baixos i en l’àmbit internacional; entre d’altres, a l’Stedelijk Museum Amsterdam (2014) o a la Contour 7 Biennial for the Moving Image de Mechelen (2015). Han estat artistes residents a la Platform Garanti d’Istanbul (2009); Hangar Barcelona (2010); Foundation of the Arts NYFA de Nova York (2012); CCA Zamek Ujazdowski de Varsòvia (2015); i Dordtyart de Dordrecht (2018). Durant el 2016-2017 van participar en el programa de residència de la Rijksakademie van Beeldende Kunsten, Amsterdam. El 2019 se’n presentarà una mostra individual a Marres, House for Contemporary Culture de Maastricht.

Marianna Simnett (1986) viu i treballa a Londres. Ha treballat i ha presentat la seva obra en mostres individuals al Museum für Modern Kunst de Frankfurt (2018) i a l’E-Werk de Friburg, Alemanya (properament, 2019), així com al New Museum, Nova York (2018); Art on the Underground, Londres (2017); Matt's Gallery, Londres (2017); Seventeen Gallery, Nova York i Londres (2016); Serpentine Pavilion, Londres (2015); i Comar, Illa de Mull, Escòcia (2015). També ha estat inclosa en exposicions i projeccions col·lectives com la Biennal d’Atenes (2018); Walker Art Center, Minneapolis (2018); Sadie Coles, Londres (2018); l’exposició itinerant Transitional States, Lincoln, UK, Londres, Barcelona i Bolonya (2018); Bergen Kunsthall, Bergen, Noruega (2017); Whitechapel Gallery, Londres (2017); Contemporary Art Centre, Vílnius (2016); FACT i Bluecoat, Liverpool (2016); i Chronus Art Center, Shanghai (2015). Simnett ha estat guardonada amb el Jerwood/FVU Award (2014), l’Adrian Carruthers Studio Award (2013) i el William Coldstream Memorial Prize (2013), i va ser finalista al Jarman Award i el Paul Hamlyn Foundation Award el 2017.

Marianna Simnett, "Blood" (2015)

Programa

DILLUNS 19 DE NOVEMBRE DE 2018, a les 18 h
Lloc:
Sala d’exposicions Convent dels Àngels
Preu: gratuït

- 18 h: In a Flickering Light. Projecte de performance de Sander Breure i Witte van Hulzen
Una col·laboració entre Mondriaan Fonds, tegenboschvanvreden i LOOP
Comissariat per Marta Ramos-Yzquierdo

Un retrat de «l’ésser rere la pantalla». Un teatre, quatre actors, llum i so. Una preformance sobre el comportament del cos exposat als aparells que ens envolten. Els artistes holandesos Sander Breure i Witte van Hulzen ofereixen una reflexió sobre la nostra societat «fluida», en la qual la tecnologia ha esdevingut una condició de l’existència. La investigació va començar a la Fira LOOP de fa dos anys, on es van dedicar a observar el comportament del públic a les habitacions d’hotel, els cossos escampats pels llits i els sofàs en un estat de somni o hipnosi, il·luminats pel pampallugueig de les pantalles i les projeccions. En la seva obra, la pantalla ‒com a interfície contemporània de les relacions amb l’altre i amb el món‒ es converteix alhora en el rostre i la seva màscara. La imatge en moviment és el territori idoni per analitzar els efectes neuroplàstics del món digital en la nostra percepció de la realitat.

- 19 h: Squeak, Squeak. Selecció d'obres de Marianna Simnett
Una col·laboració entre LOOP i Serpentine Galleries
Comissariat per Claude Adijl

A través de la performance, el vídeo, l’aquarel·la i la instal·lació, Marianna Simnett desafia la manera en què els cossos són percebuts i imaginats. Simnett construeix unes narratives sorprenents que mostren el cos com un camp de batalla, on s’executen des d’intervencions quirúrgiques fins a gestos que van del col·lapse a l’èxtasi.

Obres seleccionades:
Blood in My Milk, 2018 (extracte)
The Needle and the Larynx, 2016
Worst Gift, 2017

La projecció anirà seguida d’una conversa entre l’artista Marianna Simnett, Claude Adijl (curador associat, Live Programmes, Serpentine Galleries, Londres) i Hans Ulrich Obrist (director artístic, Serpentine Galleries, Londres).