Com va afectar l’epidèmia del VIH/sida el món de la dansa? Què se n’ha fet dels ballarins i coreògrafs que els va tocar de viure aquesta època? Quin és el llegat d’aquesta generació desapareguda? A partir d’aquestes preguntes, entre 2015 i 2018 Aimar Pérez Galí va desenvolupar una investigació sobre l’impacte de l’epidèmia del VIH/sida en el context de la dansa a Espanya i en alguns països de Llatinoamèrica. En aquest període l’artista va viatjar; es va reunir amb alguns supervivents; va escoltar els seus relats silenciats; va escriure cartes als ballarins que van morir; va trobar conferències perdudes; i, finalment, va crear The Touching Community, una coreografia on cinc ballarins de generacions diverses fan un exercici de memòria a través de la pell i el tacte. Tots aquests materials es recullen ara en el llibre Lo tocante, que explora aquest camí que va establir un diàleg amb la por, la memòria, el silenci, els cossos perduts, la dansa, l’oblit i l’amor.

Aimar Pérez Galí desenvolupa la seva pràctica artística en el camp de la dansa i les arts en viu com a ballarí, coreògraf, investigador, pedagog i escriptor, sempre entenent el cos com a lloc de referència i la dansa no com un fi en ella mateixa, sinó com una eina de transformació crítica.

Aimar Arriola treballa en l’àmbit de l’art i la cultura visual com a comissari, editor i investigador. Ha desenvolupat projectes propis i d’encàrrec en diversos museus i centres d’art. Conjuntament amb Nancy Garín i Linda Valdés, desenvolupa el projecte a llarg termini Anarchivo sida. El 2011 inicia Àlbum, una plataforma editorial amb seu a Euskadi centrada en la producció i socialització de publicacions impreses.

Roger Adam ha fet la gràfica de llibres, cartells, fanzines, murals, lletres, monografies, festivals, plànols, quaderns, giffs, documentals i cassets.

Jaime Conde-Salazar inverteix la major part dels seus esforços i energia en el projecte de disseminació i crítica de les arts performàtiques, i en tasques de dramatúrgia per a La Ribot, Aitana Cordero, Bárbara Sánchez i Aimar Pérez Galí.

Coorganitzat:

L'Internationale. Our Many Europes. Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union
 

Our Many Europes és un programa de la confederació europea de museus "L'Internationale" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L'Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna Galerija (MG + msum), Ljubljana, Van Abbemuseum, Països Baixos, MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs a Istanbul i Ankara, i el Museu Reina Sofia, Madrid) i els seus socis del National College of Art and Design y (NCAD), Dublín i Valand Academy (Gothenburg University) estan presentant més de 40 activitats públiques (conferències, exposicions, tallers) des d'ara fins a maig de 2022.

"Lo Tocante" Aimar Pérez Galí

Programa

DIVENDRES 14 DE DESEMBRE, a les 18.30 h
Lloc:
Planta baixa CED
Preu: gratuït. Sense inscripció prèvia

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68


Exposició