Artista

Leonor Antunes

Nascuda a Lisboa el 1972 i formada en Belles Arts en aquesta ciutat, Leonor Antunes viu i treballa a Berlín. En la seva obra escultòrica i les seves instal·lacions reflexiona sobre les funcions dels objectes quotidians i contempla el potencial que tenen les formes de la modernitat. Antunes reinterpreta objectes de disseny, obres d'art i detalls arquitectònics traduint-los a diferents materials com corda, fusta, pell, cautxú i llautó. Amb un llenguatge minimalista, sovint recupera i reinterpreta l’obra de creadores modernes poc conegudes i d’aquesta manera articula un nou relat de la història de l’art recent.

Ha presentat les seves obres a l’Hangar Bicocca de Milà (2018), el New Museum de Nova York (2015), la Kunsthalle de Basilea (2013), el Musée d’art moderne de la Ville de Paris (2015), el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid (2011) i el Museu de Serralves de Porto (2011), entre d’altres. La seva obra es troba en col·leccions com el Musée d’art contemporain de Bordeus, el FRAC Marseille, el Museo Reina Sofía de Madrid, la Tate Collection de Londres, el SFMoMA de San Francisco o el MACBA de Barcelona.

biografia

L’artista portuguesa Leonor Antunes sovint agafa, com a punt de partida de la seva obra, figures de la història de l’art, l’arquitectura i el disseny moderns. Es tracta de figures que normalment no són gaire conegudes, sobretot dones, com Eileen Gray, Mary Martin o Clara Porset. D’aquesta manera l’artista construeix una història de l’art alternativa que contraresta les narratives canòniques i situa en primer terme unes altres formes de modernitat. En les obres que es mostren aquí, Antunes entaula un diàleg amb els dissenys geomètrics abstractes de l’artista tèxtil alemanya, formada a la Bauhaus, Anni Albers ―que dona títol a les peces― així com amb les escultures de filferro de Gego, artista veneçolana nascuda a Alemanya.

Obres

 • Títol:
  Anni #18 Fragment 13
  Data:
  2015
  Tipus d'obra:
  Objecte
  Procedencia:
  Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a Agrolimen
 • Títol:
  Anni #18 Fragment 12
  Data:
  2015
  Tipus d'obra:
  Objecte
  Procedencia:
  Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Obra adquirida gràcies a Agrolimen
 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.