Activitats Conferències i debats

The Museum is Closed

Col·lectiu Leland Palmer

26 abr. 2016

Col·lectiu Leland Palmer

Col·lectiu Leland Palmer

Un dimarts cada mes, quan el museu és tancat, s’obre el taller del MACBA per escoltar artistes, col·lectius i comissaris, amb la intenció de conèixer els seus projectes en curs, dialogar i crear complicitats i retorns entre els assistents. Cada sessió està liderada per un projecte i convidats diferents, un funcionament que es fa ressò dels processos de treball comuns en les pràctiques artístiques de col·lectius independents.

A l’abril comptem amb el Col·lectiu Leland Palmer, que aprofitant que el museu és tancat, enfocarà la seva participació cap al concepte d’invisibilitat des de diverses perspectives.
El treball del Col·lectiu Leland Palmer sorgeix a partir de les inquietuds compartides entorn de l’art contemporani i les pràctiques culturals. Per ells, la curadoria constitueix un dels punts d’intersecció –entesa com a coexistència diluïda, simbiòtica i, per tant, necessària– entre teoria i praxi. Aquesta coexistència és una de les condicions de possibilitat perquè es produeixi el fet artístic, i és un lloc per a la dilució dels límits entre teòric-artista-curador.

Leland Palmer concep la pràctica curatorial com un procés d’investigació i aposta pel codesenvolupament i la construcció d’espais participatius a partir de la interacció, l’intercanvi d’eines crítiques i de micronarratives que ajudin a generar un discurs crític col·lectiu. Aquesta possibilitat situa el col·lectiu davant la dificultat d’una recerca de «nous» criteris pel que fa a l’art contemporani. Una tasca transversal que ens correspon a tots i que pot ajudar, entre moltes altres qüestions, a desemmascarar el règim del que és políticament correcte i a la reordenació política del territori en el context cultural.

Més informació:
https://palmerproduce.wordpress.com/.

Programa

DIMARTS 26 D'ABRIL DE 2016, 19 h
Lloc: Espai Taller

Patrocinador principal d'activitats:

Amb el suport de:

Inscripció

Entrada gratuïta. Places limitades.

Informació de contacte

#ParlemDArtParticipa a la conversa!

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.