Aquesta setmana us presentem un dels nostres espais en construcció, la CUINA-TECA. La cuina i la teca, que no faltin. 
 

Etimologia: probablement regressiu d’encatacar-se, ‘menjar-se’; encreuament d’atacar-se i encarcanyar-se, i de l’antigament entecar-se, ‘contagiar-se’, alteració d’eticar-se, derivat d’ètic en el sentit de ‘tísic’.

Substantiu femení, col·loquialment 

1. Vianda, menjar, conjunt de coses comestibles. Només es preocupava per la teca.
2. Figuradament. Conjunt de coses a fer, feina a fer. No ho acabarem pas avui: encara queda molta teca.   


Com-PA-rtim, de com-PA-nya, de pa i d’amiga, un moble construït i codissenyat amb el col·lectiu MAKEA TU VIDA per anar arxivant llibres arribats de regals, donacions, sorpreses, interessos, recerques, troballes, receptes i no receptes que contenen coneixements que ens interpel·len, també coneixements que volem i podem hackejar.

    Bibliografia de La Cuina
    Moble makeatuvida

    Cada persona que conforma el grup apunta el llibre que li interessa en un full de ruta compartit, que també anirà creant part d’aquesta xarxa de coneixements que s’entrellacen en els nostres espais, cossos i vides. 

    Al vídeo que podeu veure hem recollit alguns dels llibres que, de moment, ens han arribat i que responen als nostres temes d’interès, però n’hi ha molts més de camí. Encara que fem menció a llibres que parlen de carn, peix i formatge, tenim molts dubtes i postures diferents respecte a les qüestions ètiques relacionades amb el seu consum, de fet, si ens aneu llegint per aquí, ja ho sabeu.

    Altres títols que no apareixen aquí però que hem comentat en la presentació o que estan de camí són: 
 


    • El-HADDAD, Laila; SCHMITT, Maggie. The Gaza Kitchen: A Palestinian Culinary Journey. Editorial Just World Books, 2013.
    • 
ELLIX KATZ, Sandor. Wild Fermentation. Chelsea Green Publishing, 2003.
    • BONAFINI de, Hebe. Cocinando política sin que se queme. Editorial Madres Plaza de Mayo, 2010.
    • 
EIXARCOLANT, Col·lectiu. Les plantes oblidades.