VIDEO

La Barcelona sexy. Històries de l'art des de Barcelona

Equipo Palomar

25/02/2019
Categoria
Educació / Altres

Quantes històries de l'art conformen el nostre imaginari educatiu?

Amb Històries de l'art des de Barcelona plantegem un nou programa que irrompi en la gran narrativa de la història de l'art i provoqui noves entrades sobre allò que el discurs normalitzat ha soterrat o que, directament, ha obviat. Aquest és un programa que busca obrir nous espais inèdits a l'aula, i plantejar dubtes i fissures en el discurs hegemònic de l'art.

El programa, entès com una sèrie de vídeos en obert, s'anirà conformant a partir de la invitació a diversos artistes, teòrics i activistes a qui se'ls proposarà plantejar una nova lectura d’un episodi concret de la història de l'art. Aquestes lectures són significatives quan les connectem amb els nostres contextos històrics més pròxims. És per això que geogràficament els continguts d'aquestes múltiples històries de l'art estaran molt lligades al context de Barcelona, Catalunya i l'estat espanyol.

Presentem el primer capítol "La Barcelona sexi" ideat i produït per Equipo Palomar on s’examina la història de l'art que travessa la ciutat des dels inicis del segle XX fins als nostres dies amb figures que, per integrar l'erotisme, la seducció i utilitzar el gènere per jugar i provocar, han quedat apartats dels reconeixements i se’ls ha considerat artistes d’arts menors. Carmen Tórtola Valencia, Jean Genet, Flor de Otoño, Ocaña, Camilo, Nazario o Cardín són algunes de les figures que apareixeran reflectides en aquest nou capítol.

Amb el suport de:

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

Vídeos

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.