Activitats Secundària i batxillerat

L'art com a resposta

Recorregut per la Col·lecció

Curs escolar 2019-2020

Foto: Dani Cantó

Foto: Dani Cantó

Secundària, batxillerat i cicles formatius.

Aquesta visita transita per un conjunt d'obres del fons del museu que testimonien les tensions que hi ha hagut al llarg de la història de l'art contemporani en relació amb els diversos contextos culturals, socials i polítics. És un espai per investigar altres formes d’encontre i mediació, maneres d’estar i de construir conjuntament. No es tracta només de fer relats múltiples i debats al voltant d’una col·lecció d’art, sinó d'anar més enllà del discurs autoreferencial del camp artístic, passar a prendre partit, actuar políticament i produir un coneixement transversal, social, polític i cultural.

És una proposta de mediació interdisciplinària i intergeneracional formada per antics estudiants del Programa d’Estudis Independents del museu i docents que han acabat la seva etapa a les aules, i que busca generar un espai de gran potencialitat precisament perquè recull les tensions, els dubtes i les preguntes, més que les respostes. I és a partir del dissens que es construeix el debat i el pensament crític sobre la Col·lecció. S’impulsaran, a partir d’aquestes obres, els discursos de radicalitat de l’art des de l’estètica relacional, els feminismes, la força de la imatge en l’espai públic, el pensament crític al servei de la creació i el pas a la contemporaneïtat.

A càrrec de Laura Arensburg, Ricardo Cárdenas, Itxaso Corral, Alba Rihe, artistes; Anna Estany, Irene Font i Àngels Pradilla, docents jubilats. I Aida Fortuny.

Programa

CURS ESCOLAR
Horari: dilluns i divendres, a les 12 h
Durada de l'activitat: 90 min
Preu per grup/classe: 80 €

Secundària, batxillerat i cicles formatius; Centres i entitats socials de persones amb malaltia mental i/o en risc d’exclusió social

Contacte

educacio@macba.cat
Tel. 93 412 14 13

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Exposicions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.