Fons de la Col·lecció

Ibon Aranberri '(Ir. T. n. 513) zuloa', 2007

(Ir. T. n. 513) zuloa

(Ir. T. núm. 513) cova

Fecha:
2007
Tipo obra:
Enregistrament audiovisual
Material:
Vídeo monocanal, color, so, 8 min 5 s
Medidas:
Número Ejemplar:
Procedencia:
Col·lecció MACBA. Fundació MACBA
Registre núm:
2701

ITINERÀNCIA DE L'OBRA

 • Fecha:
  30 oct. 2008 - 03 nov. 2008
  Lugar:
  Art Forum Berlin

(Ir. T. n.º513) zuloa. Extended Repetory condensa bona part dels interessos i temes d’aquest artista basc, de creixent presència internacional. Les seves instal·lacions se centren en els usos i abusos del territori per part del poder en la història recent. Els seus vídeos, accions en el paisatge, documents i fotografies se situen en la frontera entre l’arxiu, el registre documental i les intervencions de land art.

Al 2003 l’artista va tapiar amb una estructura metàl·lica negra l’accés a una cova de les muntanyes de Guipúscoa d’alt interès científic: la cova d’Iritegi. La nomenclatura del títol de l’obra (Ir. T. n.º513) correspon al codi científic propi de les guies arqueològiques. L’artista va deixar un petit pas d’entrada per a la colònia de ratpenats (una espècie en extinció) que ha habitat la gruta des de fa segles, però va vedar l’accés a les persones a un espai natural molt significatiu per a l’imaginari col·lectiu d’Euskadi. Va ser, per tant, una obra de land art que no es va fer amb la finalitat localista de preservar el paisatge, sinó per recodificar-lo i crear-hi nous significats col·lectius.

A partir d’aquesta intervenció, i durant cinc anys, l’artista va anar reunint la documentació científica, històrica, arqueològica i fotogràfica d’aquesta cova en una obra, (Ir. T. n.º513) zuloa. Extended Repetory, que mostra com a instal·lació heterogènia. Si bé el vídeo de l’acció s’ha projectat en diferents cicles de land art, l’obra sencera inclou també dibuixos, mapes i fotografies.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Obra

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.