Activitats Música i arts en viu

Olivia Plender, Terre Thaemlitz i Laurence Rassel

Idiorítmies: programa de performance, música, poesia, laboratori i text

04 maig 2019

12 h; 18 h

Olivia Plender,

Olivia Plender, "Learning to Speak Sense", sound piece with hand painted instructions, installation view, Ar/Ge Kunst, Bolzano (2015)

Aquest any a Idiorítmies assajarem diferents formats de presentació i producció. Entre d’altres, la performance-taller d’Olivia Plender Learning to Speak Sense, que analitza els mecanismes de poder que sorgeixen de l’ús de la veu; i la conversa de Terre Thaemlitz amb Laurence Rassell sobre qüestions relacionades amb el secretisme de les pràctiques feministes i queer, les polítiques de la invisibilitat i la resistència davant el bonisme de les institucions, que són essencialment excloents, però en aparença hospitalàries.

Programa

DISSABTE 4 DE MAIG, a partir de les 12 h

A les 12 h: Olivia Plender. Performance-taller Learning to Speak Sense.
Lloc: Auditori Convent
Preu: 5 €

Bona part de l’obra d’Olivia Plender se centra en la idea simbòlica de «la veu», qui és i qui no és capaç de reclamar el dret de parlar en públic. La mateixa artista explica: «El fet de perdre la parla durant tot un any, després d’una malaltia, em va canviar profundament la manera de pensar sobre aquest tema.» En el taller titulat Learning to Speak Sense, Plender presentarà alguns dels exercicis vocals que va practicar durant aquell període per tal de recuperar la parla. S’examinaran alguns aspectes disciplinaris de la teràpia vocal, així com la manera en què es construeix l’autoritat a través de la veu, els aspectes vinculats al gènere en la manera de parlar, i la importància de trobar una veu política.

Amb la col·laboració d'Irene Martín Guillén

Entrades Accedeix-hi directament fent clic al botó.

A les 18 h: Terre Thaemlitz [1] + Laurence Rassel [2]. Conversa.
Lloc: Auditori Meier
Preu: 5 €.

[1] En col·laboració amb Club Nitsa en el marc del segon aniversari del col·lectiu Draft.
[2] Part del projecte Re-Imagine Europe, cofinançat pel Creative Europe programme de la Unió Europea.

Idiorítmies pren el nom del curs que va impartir Roland Barthes el 1977 al Collège de France, amb el títol Comment vivre ensemble : simulations romanesques de quelques espaces quotidiens. Per a aquell primer seminari, Barthes va voler respondre a la pregunta subjacent en bona part del pensament de Michel Foucault, que era qui l’havia proposat per a l’ingrés al Collège, i que es refereix a la manera en què el poder es fa omnipresent mitjançant el seu desplegament en totes les formes de vida. En el seu curs, Barthes s’interroga sobre la distància a la qual s’ha de mantenir el subjecte respecte als altres per construir amb ells una societat sense alienació. Des d’una posició transfeminista, Laurence Rassel i Terre Thaemlitz conversaran sobre les contradiccions que suposa parlar d’hospitalitat des de l’Europa colonial cada vegada més tancada sobre si mateixa; sobre la impossibilitat de descolonitzar les institucions culturals; i sobre les estratègies feministes i queer d’invisibilitat, la resistència a la transparència i els moviments sense utilitat com a resistència política.

Entrades Accedeix-hi directament fent clic al botó.

De 0.30 a 5.30 h: DJ Sprinkles i Valentino Mora. DJ set.
Lloc: Sala Apolo. Club Nitsa.
Preu: 16 €.
Venda exclusiva a través de Nitsa/Apolo. Entrada gratuïta fins les 1.30 h, presentant l’entrada de la conversa de Terre Thaemlitz + Laurence Rassel
Organitza Club Nitsa en el marc del segon aniversari del col·lectiu Draft.

Contacte

Programes públics
macba@macba.cat
Tel: 93 481 33 68

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Activitats

 • Idiorítmies
  Programa de performance, música, poesia, laboratori i text (2019)

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.