Aquest any a Idiorítmies assajarem diferents formats de presentació i producció. Entre d’altres, la performance duracional de David Levine, que indaga sobre la idea de les falses audiències i que tindrà lloc en moments i espais diversos sense previ avís. A més, el programa inclou un conjunt de performances que aporten un ecosistema de vibracions a partir del llenguatge, el moviment, la musicalitat, els efectes d’altaveus i pedaleres: és el cas de la música de Lyra Pramuk.
Idiorítmies és un programa anual centrat en les pràctiques performatives i impulsat pel desig poètic de construir, des de la institució i a través de l’acció, una comunitat imperfecta, efímera i inestable; de teoritzar en col·lectiu i de reflexionar sobre el potencial del cos en una esfera pública dominada per la paraula. Com en les edicions anteriors, el programa examina el paper de la institució en la constitució d’aquesta comunitat i s’acosta als múltiples rols que pot adoptar l’espectador.
Dissabte MACBA gratuït gràcies a Uniqlo:
Sábados MACBA
Uniqlo
Lyra Pramuk. Foto: George Nebieridze

Programa

DISSABTE 27 D'ABRIL, a partir de les 16 h
Programació especial en el marc de Dissabtes MACBA

A partir de les 16 h:David Levine. SW7701: Cavern Clay (GP02). Performance.
Lloc:
Sales del museu

Aquests últims anys, David Levine ha estat explorant com la pràctica de la subrogació retribuïda en l’àmbit digital, polític i social ha modificat la nostra capacitat d’intervenció. Per a Idiorítmies, els comissaris han demanat a Levine i la seva agència de crowdsourcing o proveïment participatiu GetPeople d’omplir el museu amb visitants sota comanda, del 27 d’abril a les 16 h al 4 de maig a les 19.30 h. A més de visitar el museu i les exposicions, l’única feina d’aquests visitants és de dur a terme un diàleg convincent sobre el tema de l’hospitalitat.

A les 19 h:David Levine. : On the Theory and Practice of the Fake Crowd. Conferència performativa.
Lloc: Capella MACBA

Some of the People, All of the Time de David Levine examina la fragilitat de la nostra democràcia. Planteja una qüestió tan oportuna com inquietant: què passa si una persona que participa en una trobada ‒ja sigui una manifestació, una audiència o fins i tot una festa‒ ho fa amb falses pretensions? Recentment hi ha hagut una sèrie de revelacions preocupants sobre aquest tipus de deshonestedat, com ara els «manifestants» pagats que s’infiltren en una concentració, la proliferació de comptes falsos a Facebook i Twitter i les acusacions de crisis acting o manipulació informativa en els mitjans de comunicació. En cada cas, es despleguen identitats simulades i fabricades ‒o que invoquen el falsejament com un mitjà per soscavar una actitud o acció determinada‒ amb la finalitat d’obtenir rèdit polític. El terme «multitud falsa» implica la concurrència de persones per males raons. Però quines són les «bones raons»?

L’obra de David Levine comprèn teatre, performance, vídeo i fotografia. Les seves performances i treballs expositius s’han presentat al Brooklyn Museum, Creative Time, MoMA, REDCAT, The MCA Chicago, Mass MoCA, PS122 i Boston Museum of Fine Arts, i també ha aparegut a Artforum, Frieze, Theater, BOMB, The New Yorker i The New York Times. La seva exposició individual al Brooklyn Museum, Some of the People, All of The Time, va ser inclosa dins la llista de les deu millors exposicions internacionals per The New York Times el 2018.

Ha publicat assajos i peces teatrals a +1 Theater, Cabinet, Parkett i Triple Canopy. Ha estat mereixedor d’una beca Guggenheim el 2018 i del premi OBIE 2013, a més de rebre beques del Radcliffe Institute, The MacDowell Colony i The Foundation for Contemporary Art. Aquest any 2019 apareixerà una antologia dels seus escrits crítics, Best Behavior, publicada per 53rd State Press.

www.brooklynmuseum.org/exhibitions/david_levine

20 h: Lyra Pramuk . Concert
Lloc: Capella MACBA.

Lyra Pramuk fusiona el vocalisme clàssic, les sensibilitats pop, les pràctiques performatives i la cultura club contemporània en el que es podria definir com a musica folk futurista. Amb col·laboradors musicals com Holly Herndon i Colin Self, col·laboracions amb l’artista visual Donna Huanca, projectes d’escriptura freelance i un programa de performances internacionals en curs, la pràctica de Pramuk conté una diversitat de nodes creatius que es retroalimenten.

Per Pramuk, on la veu es desplega d’una manera més imaginativa i seductora és on l’òrbita de la música electrònica es concep com a espectre modular. Recorrent a enregistraments i a la performance com a procés de mostreig i síntesi, els gèneres se sotmeten a una pol·linització creuada, depassen els seus límits i recuperen el primer impuls formatiu de l’artista, en el qual la narració és cançó i la cançó és un mitjà per curtcircuitar les estructures a les quals estem venuts com una diferència real en aquest món.

Entrada gratuïta a totes les activitats de dissabte gràcies a Uniqlo.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68