Hola, món

Aquesta proposta neix amb l’objectiu de parar atenció a un món que no s’ha aturat, tot i canviar radicalment el nostre dia a dia durant un període de temps incert. És una invitació a generar unes pràctiques que acullin i dialoguin amb les característiques del confinament. Una situació que ens obliga a treballar amb la limitació d’eines, materials i recursos. A pensar en l’acció des de l’espai domèstic, on l’escala es veu alterada, i a reflexionar sobre els nous mitjans de relació i d’intercanvi entre veïns, familiars i amics, ja siguin tecnològics o no.

Amb aquesta premissa, els cinc artistes que formen part de la proposta educativa Dibuixa, copia i distribueix ens proposen estratègies d’atenció a com ens comuniquem i com ens relacionem amb la nostra quotidianitat actual. De la mateixa manera que els participants de la proposta educativa al museu són convidats a fixar l’atenció en les obres de la col·lecció mitjançant el dibuix, en aquesta ocasió us convidem a fixar l’atenció en allò que tenim a l’abast en l’actualitat. On la llum pot esdevenir un dibuix en l’espai o un reflex que fa evident una presència. On descobrir que el llenguatge és un codi que posem en circulació i posar-nos a jugar amb els seus signes i plataformes de difusió. On el detall es torna rellevant, i la mà i el cos, unes eines imprescindibles per a la seva exploració. On imaginar nous relats que parlin de nosaltres i dels futurs que projectem, i on pensar de quina manera el dibuix pot ser una altra manera de comunicar-nos i dialogar amb els altres. Aquesta sèrie d’exercicis sense instruccions sorgeix amb la voluntat de donar continuïtat a les experiències educatives al museu. Unes propostes per ser contemplades i que, al mateix temps, ens conviden a passar a l’acció a casa o a la nostra habitació. Consignes que podem gaudir en la intimitat o en col·lectiu, i que, fins i tot, es poden fer públiques per compartir els descobriments que ens han permès la seva pràctica. En aquest escenari canviant, en una realitat interrompuda, és necessari tornar a sacsejar-nos per pensar, en temps present, “allò que devem estar dibuixant amb les nostres formes de viure” .
  • Hola, món_ és una intervenció que ha fet l’artista Irma Marco a casa seva durant el confinament i de la qual la sèrie pren el nom.
Joan Manel Pérez ens convida a introduir el dibuix com un element més en els nostres diàlegs i així aprofitar-ne el potencial per obrir imaginaris i apropar-nos al món de les idees i la paraula a través de la interpretació, propera i enigmàtica alhora, de la imatge.
mostrar-ne més mostrar-ne menys
Tinta Fina ens proposa un joc de cartes que vol ser un detonant de converses i de relats on fer volar la nostra imaginació. Les cartetes relatores estan compostes per dibuixos que ens proposen lectures totalment obertes.
mostrar-ne més mostrar-ne menys
Irma Marco ens proposa inventar-nos un codi secret i utilitzar-lo en la nostra comunicació quotidiana. Què succeeix quan fem servir un codi secret per comunicar-nos? De cop, la comunicació es talla o s’obre una atenció especial a cada signe, a cada paraula?
mostrar-ne més mostrar-ne menys
L’Estel Boada ens convida a interactuar amb els espais i els objectes de casa com si fossin els nostres companys i amics. I en aquesta nova disposició, reconèixer les formes, les textures i la temperatura en aquells materials i volums amb què convivim diàriament.
mostrar-ne més mostrar-ne menys
L’Anna Irina Russell treballa amb el reflex de la llum i fa una proposta situada en l’àmbit de la llar. Què podem observar si parem atenció a la llum present a les nostres cases? Quina intensitat té la llum solar a casa nostra? A quines hores entra amb més força?
mostrar-ne més mostrar-ne menys