Activitats Grups de treball

Tractaments complementaris. Grup d’estudi sobre farmacologització i esfera pública

En el marc de la exposició Anarxiu Sida. A càrrec de Equipo re

07 nov. 2018 al 08 maig 2019

The Carryng Society

The Carryng Society "Sabes si… Prospecciones # 700-738", 1997, stills de vídeo, Cortesía de Arteleku – Diputación Foral de Gipuzkoa

En el món de la medicina, els tractaments complementaris són aquelles substàncies i pràctiques que no pertanyen a l’àmbit de la clínica, no reconeguts i sovint perseguits. Aquest grup d’estudi i pràctica es proposa tractar un conjunt de temes que travessen l’exposició Anarxiu sida des de perspectives complementàries i en diàleg amb els interessos comuns de les i els participants.

La iniciativa es desenvoluparà entorn de deu sessions a partir de casos, preguntes i reflexions concretes i que puguin ser convocades des de materials diversos (text, documents, vídeo).

Adreçat a persones interessades en temes i conceptes com el VIH avui dia, les polítiques del cos, la salut com a norma, el malestar contemporani, les cures, les vides que importen, el museu i l’arxiu, entre d’altres.

A càrrec de Equipo re: Aimar Arriola, Nancy Garín y Linda Valdés

Programa

A PARTIR DEL DIMECRES 7 DE NOVEMBRE
Lloc:
Planta baixa del CED
Preu: Gratuït
Horari: de 18.30 a 20.30 h
Dates: 7 i 28 de novembre; 12 de desembre; 9 i 30 de gener; 20 de febrer; 13 de març; 3 i 24 d'abril; 8 de maig

Amb el suport de:

Our Many Europes és un programa de la confederació europea de museus "L'Internationale" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L'Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna Galerija (MG + msum), Ljubljana, Van Abbemuseum, Països Baixos, MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs a Istanbul i Ankara, i el Museu Reina Sofia, Madrid) i els seus socis del National College of Art and Design y (NCAD), Dublín i Valand Academy (Gothenburg University) estan presentant més de 40 activitats públiques (conferències, exposicions, tallers) des d'ara fins a maig de 2022.

Inscripció

Cal enviar una carta de motivació a centredestudis@macba.cat, indicant a l’assumpte «Tractaments complementaris», abans del 31 d’octubre.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Exposicions

Obra

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.