Activitats Grups de treball

Grup de treball sobre la Col·lecció

A càrrec de Julia Ramírez Blanco i Lior Zalis

17 set. 2018 al 31 maig 2019

18 h

.

.

El Grup de Treball sobre la Col·lecció reflexiona sobre què és una col·lecció d’art. El grup es reuneix periòdicament i la seva metodologia combina diverses aproximacions: hi ha càpsules teòriques que permeten l’autoformació del grup, i visites internes a espais del museu que el vinculen amb les formes de treball de la institució. Amb tot, un element central és la pràctica continuada de la constel·lació d’imatges: inspirant-se en la metodologia de l’Atlas Mnemosyne d’Aby Warburg, els participants configuren conjunts d’imatges i segueixen diversos paradigmes curatorials i, així, produeixen noves configuracions del discurs visual. De manera paral·lela a l’equip curatorial del museu, el Grup de Treball sobre la Col·lecció genera el seu propi contingut. En aquesta pràctica, es pretén explorar la relació bidireccional entre la institució i les diverses subjectivitats que l’habiten.

En la seva segona edició, el grup continuarà amb les diverses línies de treball, a partir de conceptes relacionats amb la investigació del museu: radicalitat, pedagogies en trànsit, escriptura i l’educació com a pràctica estètica.

A càrrec de Julia Ramírez Blanco, historiadora i crítica d’art i Lior Zalis, investigador.

Programa

CADA 15 DIES FINS A FINALS DE MAIG
Horari: a les 18 h, amb activitats complementàries subjectes a programar-se al llarg del curs
Durada de l’activitat: 2 hores
Lloc: Aula 0
Preu: gratuït amb inscripció prèvia.
Grup de treball per a professorat, educadors i artistes.

Contacte

Informació i reserves a educacio@macba.cat o bé al tel. 93 412 14 13.

Informació de contacteGràcies al mecenatge educatiu de la Fundación Banco Santander. Som conscients que per contribuir a l’art contemporani cal donar suport a l’ensenyament i promoure un sistema pedagògic que refermi la creativitat i l’experiència estètica.

La Fundación Banco Santander comparteix plenament aquesta filosofia amb nosaltres, i és per això que un any més col·labora amb el MACBA actuant com a mecenes del seu Programa de Formació Permanent del Professorat.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.