Una arxiva del DIY
Exposició
fins al 11.09.2019

Una arxiva del DIY

.

Una Arxiva del DIY (Do It Yourself) és un arxiu d’edicions de col·lectius, associacions i grups autogestionats feministes i/o queer/cuir entorn de la relació entre música i dibuix. Arrenca amb la influència de les Riot Grrrl, un moviment feminista activista que sorgeix als anys noranta a Olympia (EUA) i de la seva traducció aquí (un «aquí» difícil de definir, però que embarca els llocs on ha tingut lloc la seva creació, com Barcelona, Ciutat de Mèxic, Bilbao i Murcia). Una Arxiva del DIY és també una investigació que va adoptar la forma de tesi doctoral de María Ángeles Alcántara Sánchez (Gelen Jeleton).

El projecte participa d’un activisme/artivisme acadèmic que, des de la pràctica artística, proposa un «fer conscient» mitjançant l’exercici de «fer arxiva» amb l’ús de l’autoedició i l’autogestió com a punt de partida.

L’exposició es planteja com un espai d’experimentació per pensar en la manera d’exposar fanzins des de la producció de diversos dispositius que generin minifanzinoteques (com la Cyborgrrrlteka, la del planter zapatista). L’exposició constitueix l’obertura a la col·lectivitat d’un arxiu personal.

Et convidem a consultar les femzinoteques sota clau i bondage a l’exposició Una Arxiva del DIY. Tots els dimecres amb cita prèvia. Vine!

Comissària: Gelen Jeleton

Foto: Les 272 esferes d’Helenístika Fénix per al Hieroglyphica d’Una arxiva del DIY, 2013

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
27 d’abril 2019 – 11 de setembre 2019
títol
Una arxiva del DIY