Nous paisatges, nous territoris
Exposició

Nous paisatges, nous territoris

MVRDV "Two under one roof"

Nous paisatges, nous territoris va mostrar una selecció de 25 projectes arquitectònics i d’intervenció en el territori, que il·lustraven les noves relacions existents entre els espais construïts i els seus entorns naturals i urbans.

Les connexions entre arquitectura (el que és artificial) i paisatge (el que és natural) han canviat substancialment: no es tracta de col·locar els objectes construïts pels homes sobre els fons que subministra el territori. Les dimensions de les nostres ciutats, la velocitat dels desplaçaments, les nostres lectures i percepcions fragmentades de la realitat –fruit d’un aprenentatge fonamentat en el cinema i els mitjans de comunicació– fan que la ciutat, el territori i el paisatge siguin realitats cada vegada més independents i alhora interrelacionades.

L’exposició, comissariada per Eduard Bru, va ocupar una superfície de més de 900 m2. Les obres es van disposar en expositors especialment concebuts per a l’ocasió, que permetien incorporar-hi tant documents i dibuixos originals, com materials fotogràfics, maquetes i vídeos. S’hi van poder veure projectes de Manuel Brullet i Albert de Pineda, Frank Gehry, Toyo Ito, Rem Koolhaas, MVRDV, Jean Nouvel i Otto von Spreckelsen, entre d’altres.

dates
16 de juliol 1997 – 15 d’octubre 1997
títol
Nous paisatges, nous territoris
dates
16 de juliol 1997 – 15 d’octubre 1997
títol
Nous paisatges, nous territoris