Edició exhaurida
Exposició

Edició exhaurida

Edició exhaurida

Edició exhaurida va mostrar una selecció de set-centes obres i documents pertanyents a l’Archive for Small Press & Communication (ASPC) del Neues Museum Weserburg de Bremen. Els fons d’aquest arxiu, fundat per Anne Marsily i Guy Schraenen el 1974, comprenen unes trenta-cinc mil peces, entre les quals hi ha obra gràfica i sonora, múltiples, vinils, diaris, revistes, postals, cartells, vídeos i llibres. Bon apart d’aquest material es vinculava als projectes desenvolupats a la galeria que el mateix Schraenen va fundar a Anvers el 1966, la Galerie Kontakt.

Els fons de l’ASPC reflecteixen un període en què els artistes utilitzaven mitjans alternatius per publicar i comunicar les seves idees a un públic que ja no es conformava amb els circuits artístics tradicionals. Així, hi ha representades les tendències i pràctiques més significatives dels anys seixanta, setanta i vuitanta: body art, mail art, land art, Fluxus, art conceptual, minimalisme, art pop, performance, poesia visual i poesia concreta.

A l’exposició del MACBA s’hi van poder veure obres de Marcel Broodthaers, Daniel Buren, Guy Debord, Sol LeWitt, Bruce Nauman, Dieter Roth i Andy Warhol. També s’hi va incloure una secció, Printed in Spain, específicament dedicada a materials d’artistes espanyols com Francesc Abad, Eugènia Balcells, Juan Hidalgo, Antoni Tàpies, Isidoro Valcárcel Medina i el grup Zaj.

Edició exhaurida mostra una àmplia selecció d’obres pertanyents a l’Archive for Small Press & Communication (ASPC) del Neues Museum Weserburg de Bremen. Els fons d’aquest arxiu, fundat per Guy Schraenen el 1974, estan formats per unes trenta-cinc mil peces, entre les quals es pot trobar obra gràfica i sonora, múltiples, publicacions, revistes, postals, cartel·les, música, vídeo, etc., totes elles relacionades amb les obres d’art i exposicions que van passar per la galeria Kontakt, fundada pel mateix Schraenen a mitjan anys seixanta a Anvers.
Els fons de l’ASPC reflecteixen un període en què els artistes utilitzaven mitjans alternatius per publicar i comunicar les seves idees a un públic més ampli que el que visitava exposicions temporals a galeries i museus. Als anys seixanta i setanta, els artistes que no volien treballar amb institucions tradicionals varen establir xarxes alternatives i internacionals per realitzar intercanvis d’informació i d’obres. Així, entre el material de l’arxiu destaquen les xarxes d’Europa de l’Est i Amèrica Llatina, formades per artistes que van reaccionar en contra de la situació política als seus països evitant la censura de l’època. Totes les tendències artístiques importants dels anys seixanta i vuitanta, com el body art, l’art conceptual, Fluxus, el land art, el minimalisme, la performance i l’art pop, així com la poesia visual i la poesia concreta, estan representades en aquest arxiu.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
26 d’octubre 2001 – 6 de gener 2002
títol
Edició exhaurida
dates
26 d’octubre 2001 – 6 de gener 2002
títol
Edició exhaurida