de disturbis, dols i festes
Exposició
10 de juliol al 6 de novembre 2020

de disturbis, dols i festes

Trans en los baños del gym, registre fotogràfic, 2019. Foto © Nacho Uzcategui

de disturbis, dols i festes aprofundeix i amplia la nostra comprensió de la història de les dissidències sexuals i els activismes racialitzats per mitjà d’arxius, entrevistes, documents, vídeos i altres materials. L’exposició arrenglera fites importants en la cultura feminista, la comunitat LGBTIQ+ i les sexodissidències, i se centra en una diversitat d’identitats queer, festes, sexe, drets civils i estratègies de resistència a l’opressió.

La proposta expositiva es compon d’exemples poderosos de l’activisme social: des de materials històrics dels setanta fins avui, documents de resistència gairebé mai vistos, fins a material inèdit produït per a la mostra; arxius, entrevistes, documents legals, premsa, vídeos, cartes, poemes, fotografies i materials efímers, com zins, adhesius i volants. La tria s’ha fet centrant-nos en els afectes, les memòries, els cossos i el territori com a eixos de la construcció de les cultures públiques de les dissidències sexuals a la ciutat de Barcelona. En aquest sentit, l’exposició dona lloc a una sèrie de treballs, projectes i documents de col·lectius, individus i veus que intenten representar l’experiència històrica i el seu vincle amb el present.

Grup d’investigació del Programa d’Estudis Independents del MACBA 2019-2020 coordinat per Lucía Egaña Rojas. Integrants: Luna Acosta, Carolina Campos, Eduardo Carrera R, Joana Castella, Margherita Fabbri, Henrique Lukas, Lizette Nin, Lucila Prestach, Eugenia Salama, Julia Salgueiro, Jorge Sánchez, Julia Tealdi, Claudia Ventola. 

Participants: Ana G Aupi, Rosa Almirall (Transit), Arxiu Fotogràfic de Barcelona, Arrels Fundació, Kenza Benzidan, Ca La Dona, Casal Lambda – CDAF, Desirée Cascales Xalma, Maria Chatzi, Antonio Centeno, Centre LGTBI de Barcelona, Centro de Documentación de Movimientos Sociales Mercè Grenzner – Can Batlló, Bruno Cimiano, Bruno Crocianelli, Frau Diamanda, Xavi Dua, Lludy Fortune, Natalia Gima, Emilie Hallard, Tania Irias, Imprenta Colectiva Can Batlló, Stéphane Mathé, Julien Merienne, Gimnàs social Sant Pau, Mariana Paschoal, Linda Porn, Tania Quintana (Metzineres), Afra Rigamonti, Aura Roig (Metzineres), Sabrina Sánchez, Vinicius Sassine, Elena- Urko (Post-Op), Nacho Uzcategui, Blanca Valdivia (Punt6).

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
10 de juliol al 6 de novembre 2020
títol
de disturbis, dols i festes
dates
10 de juliol al 6 de novembre 2020
títol
de disturbis, dols i festes