A.XMI
Exposició

A.XMI

Arxiu Xavier Miserachs
Diapositives. Sèrie 35 mm Pas Universal Col·lecció MACBA. Centre d’Estudis i Documentació. Fons Xavier Miserachs © Hereves de Xavier Miserachs

L’any 2011 el MACBA va rebre en comodat l’arxiu Xavier Miserachs, format per uns 60.000 negatius, 20.000 transparències, 2.500 fulls de contacte, correspondència i altres documents vinculats a la trajectòria professional del fotògraf, que es va estendre de 1954 a 1998.

La mostra A.XMI, títol extret del codi d’identificació del Fons Xavier Miserachs a l’Arxiu del MACBA, presenta al públic una selecció d’imatges fotogràfiques, documents, llibres i revistes del Fons, així com un recorregut pel procés de treball que el Centre d’Estudis i Documentació MACBA ha portat a terme per incorporar, catalogar i difondre aquest important conjunt.

Entre els documents del Fons Xavier Miserachs desplegats aquí destaquen aquells que han donat lloc a alguns dels fotollibres més rellevants de la història de la fotografia al nostre país: Barcelona, blanc i negre, Costa Brava Show i Los cachorros.

A més d’aquests projectes, la mostra vol fer visible la varietat d’àmbits en els quals Xavier Miserachs va desenvolupar la seva obra. S’hi inclouen, doncs, els nombrosos encàrrecs publicitaris i editorials, la intensa producció de treballs de fotoperiodisme com a corresponsal, els retrats de caràcter privat i de personalitats de la vida social i cultural, la fotografia de la vida quotidiana tant de la burgesia com de les classes treballadores, així com les seves incursions en la realització cinematogràfica.

Amb la voluntat d’afavorir la difusió i la preservació dels documents, una part destacada de les imatges fotogràfiques ha estat digitalitzada i es pot consultar en els espais de lectura de la mostra.

La totalitat del Fons està disponible per a la seva consulta a l’Arxiu i la Biblioteca del Centre d’Estudis i Documentació MACBA.

mostrar-ne més mostrar-ne menys
dates
12 de novembre 2015 – 28 de març 2016
títol
A.XMI