al

O Outro começa onde nossos sentidos se encontram com o mundo (L'Altre comença on els nostres sentits es troben amb el món) va ser el títol que Maurício Dias (Rio de Janeiro, 1964) i Walter Riedweg (Lucerna, Suïssa, 1955) van triar per a l'exposició monogràfica de la seva obra que va tenir lloc el 2002 al Centre Cultural Banco do Brasil de Rio de Janeiro. És tota una declaració de principis que sintetitza a la perfecció l'esperit que recorre el treball d'aquests dos artistes. Les seves intervencions en l'espai social i personal de l'Altre es plantegen com a trobades interactives que conviden a enderrocar prejudicis i revisar conviccions. Aquests processos de treball arriben al museu en forma de videoinstal•lacions d'alt voltatge sensorial.

Dies & Riedweg. Possiblement parlem del mateix va ser la primera exposició retrospectiva que se’ls dedicava a Europa.

Aquesta mostra ofereix un ampli panorama de la trajectòria conjunta de Maurício Dias (Rio de Janeiro, 1964) i Walter Riedweg (Lucerna, 1955), i inclou set instal·lacions fetes entre el 1994 i el 2003 –l'última, Voracidad máxima, 2003, produïda específicament per al MACBA– i una tria dels seus vídeos.

Dias i Riedweg treballen plegats des del 1993. Els seus projectes investiguen com la psicologia privada afecta l'espai públic, amb la qüestió de l'alteritat i la percepció com a punts centrals. La seva metodologia de treball inclou des de la documentació científica fins a dramatitzacions complexes. És un procés interactiu, a l'estil d'una performance, que produeix intercanvis específics dins un grup social concret. Hi adquireixen un paper cabdal la identitat i la implicació dels participants, mentre que els resultats d'aquestes trobades es cristal·litzen en videoinstal·lacions.

Comissari: Roland Groenenboom. Exposició concebuda en col.laboració amb Catherine David.
Producció i organització: Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

Patrocinador de comunicació:
El País
Amb la col·laboració de:
Hotel Axel
Arlex
Amb el suport de:
Pro Helvetia
Consulado Suiza
MiraSuiza

Itineràncies

29 OCT. 2004 - 09 GEN. 2005 Museum of Contemporary Art Kiasma, Helsinki