al

Aquesta exposició va mostrar una àmplia tria de la sèrie de pintures Déus (1981), que Ferran Garcia Sevilla (Palma de Mallorca, 1949) havia presentat per primera vegada a la desapareguda Galeria Ciento de Barcelona, el gener de 1982. Dos mesos després, amb el títol Illes a ca meva, la sèrie es va exposar a la Galeria 4 Gats de Palma de Mallorca. Des d’aleshores havia estat emmagatzemada i oblidada a l'estudi del pintor.

Déus consta de 61 pintures acríliques i un guaix sobre paper. Els títols que acompanyen cadascuna de les peces combinen suggestivament diverses llengües: català, castellà, francès, anglès, alemany, italià, llatí i àrab, i d’aquesta manera posen de manifest la fascinació de l'artista per altres cultures. Després d’una dedicació inicial a l'art conceptual, en la dècada dels setanta, els Déus irrompen, als vuitanta, com un dels primers indicis de l'extensa i prolífica trajectòria pictòrica de Ferran Garcia Sevilla. L'aire primitivista d'aquestes deïtats paganes es combina amb una factura expressionista.

Garcia Sevilla està considerat un dels artífexs del retorn a la pintura i de la implantació d'una nova figuració, que va marcar la dècada dels vuitanta no només en l’àmbit nacional, sinó també en l’europeu.