Del 5 d’octubre de 2022 al 15 de gener de 2023

“Malgrat la varietat de les meves exploracions, sempre he sostingut que la meva responsabilitat com a artista és treballar, guanyar-me el jornal, crear art, bell i poderós, que aporti i que reveli; embellir el desordre d'un món regirat, guarir els malalts i alimentar els indefensos; cridar amb valentia des dels terrats i depassar les barreres imposades per expressar amb claredat les circumstàncies clau del nostre moment històric”.

Carrie Mae Weems

La Capella MACBA acull Lincoln, Lonnie, and Me, una videoinstal·lació en què l’artista Carrie Mae Weems se serveix de figures fantasmagòriques a escala humana per a analitzar, a través de la seva relació amb el president Abraham Lincoln i l’activista Lonnie Graham, com es construeixen les narratives històriques i com les tragèdies del passat es renegocien constantment. Aquesta proposta es presenta en paral·lel a l’exposició organitzada per la Fundació MAPFRE en col·laboració amb la Fundació Foto Colectania (ambdues a Barcelona ) i la Württembergischer Kunstverein (Stuttgart), on es mostra l’obra fotogràfica de l’artista de les últimes quatre dècades.

Amb la presentació d’aquesta instal·lació, el MACBA s’uneix a aquestes prestigioses institucions per a revisar el decisiu llegat de Weems. Una iniciativa que pretén mostrar la manera en què, amb una pràctica que s’anticipa constantment a la seva època, l’artista reflexiona sobre un passat complex, alhora que projecta la seva obra cap al futur amb una inesgotable sensació d’esperança.

Aquest projecte aborda conceptualment la seva trajectòria de forma cronològica, incloent les seves obres més influents per a reflectir una metodologia que torna insistentment a certes imatges i tropos, mitjançant una estètica que desplega narratives inquisitives sobre gènere, raça, classe, història i representació. La praxi de Weems busca transcendir el seu context immediat per a establir un diàleg amb una multiplicitat de comunitats: una crida a una conversa intergeneracional basada en la influència recíproca, el compromís i l’afecte.

Lincoln, Lonnie, and Me es presenta al MACBA en el marc del projecte “Un gran gir dins del possible”, organitzat per la Fundación MAPFRE en col·laboració amb la Fundació Foto Colectania i Württembergischer Kunstverein, Stuttgart.

Comissariada per

Elvira Dyangani Ose
Organitzada per
Logo KBr Fundación MAPFRE
Amb la col·laboració de
Logo Foto Colectania
Logo Württembergischer Kunstverein
Gobierno de España. Ministerio de Cultura y Deporte
barcelona capital cultural y cientifica logo

En el marc de Loop


Continguts relacionats

Activitats

Vídeos

Imatges

Imatge de la entrada de l'exposició que mostra una paret negra amb el títol de l'exposició en lletres blanques
Imatge d'un espai expositiu amb un escenari de teatre al fons de color vermells i dues llums blaves a les ales del costat 'un escenari teatral
Vistes de la videoinstal·lació "Carrie Mae Weems. Lincoln, Lonnie, and Me", 2022.
Vistes de la videoinstal·lació Carrie Mae Weems. Lincoln, Lonnie, and Me, 2022.
Vistes de la videoinstal·lació Carrie Mae Weems. Lincoln, Lonnie, and Me, 2022.