Panorama 21. Apunts per a un incendi dels ulls
Sento una música dintre del cap (Transformació d'un pensament borrós), 2021
Sento una música dintre del cap (Transformació d'un pensament borrós), 2021 Marria Pratts

Vistes d'Apunts per a un incendi dels ulls. Foto: Miquel Coll

Marria Pratts és una artista multidisciplinària. Les seves creacions desprenen una aura desinhibida i espontània.

Inspirada en el seu entorn més immediat, a l’Hospitalet (Barcelona), el seu treball es pot interpretar com un desafiament a les estructures de la nostra societat, a les contradiccions que impregnen el paisatge urbà i als reptes de viure sota l’amenaça constant de la gentrificació. Amb el seu instint per a la creació artística, Pratts transmet una sensació de resiliència molt encoratjadora.

Aquesta nova instal·lació, formada per diverses teles, emana de la paret i s’eleva sobre el terra. Així s’accentua el dinamisme d’aquesta artista, amb els seus traços descarats, les seves línies d’esprai, els seus gargots i els seus forats cremats. Una successió de roses uneix els llenços i guia cap a un dels fantasmes característics de Pratts, que habiten les seves obres com ànimes del passat de la ciutat; d’altra banda, neons artesanals de color blau i vermell s’introdueixen i brollen dels panels, interrompent l’escena com intestins.

Com es va fer

Marria Pratts
Marria Pratts
Marria Pratts
Marria Pratts
Marria Pratts
Marria Pratts
Marria Pratts
Marria Pratts

Fotografies: Latitudes i Hiuwai Chu

Sobre Marria Pratts

Marria Pratts

Marria Pratts és una artista multidisciplinària. Les seves creacions desprenen una aura desinhibida i espontània en tot un ventall de formats molt variat. Dibuix, pintura, escultura, catifes, mobiliari i fanzins combinen la seva energia festiva amb una paleta de colors brillant i optimista. En l’aparent cacofonia dels seus quadres, una sèrie de motius recurrents —rellotges, rostres, mans, escales i els omnipresents— fantasmes s’erigeixen com a representacions de tot el que l’artista troba deambulant per la ciutat. Entrar a la seva casa-estudi de l’Hospitalet és com penetrar en un dels seus quadres. Pratts obté la inspiració del seu entorn més immediat —el carrer, la gent que el transita, els seus amics més íntims i els seus col·laboradors habituals, entre ells fotògrafs, dissenyadors i músics. El seu treball es pot interpretar com un desafiament a les estructures de la nostra societat, a les contradiccions que impregnen el paisatge urbà i als reptes de viure sota l’amenaça constant de la gentrificació.

Marria Pratts va estudiar Disseny Gràfic a l’Escola Massana de Barcelona, però en gran part és autodidacta. Ha exposat en solitari a Everyday Gallery (Brussel·les, 2021) i a SADE Gallery (Los Angeles, 2019), i ha participat en mostres col·lectives a Tecla Sala (l’Hospitalet de Llobregat, 2021) i a Costa Mesa Conceptual Art Center (Los Angeles, 2020). La seva obra va formar part de la mostra Punk. Els seus rastres en l’art contemporani, que es va presentar al Centro de Arte 2 de Mayo de Madrid, el Museu d’Art Contemporani de Barcelona i l’Artium de Vitòria (2015-2016). instagram.com/marriapratts

Obres a l'estudi de Marria Pratts
Obres a l'estudi de Marria Pratts
Obres a l'estudi de Marria Pratts
Obres a l'estudi de Marria Pratts
Obres a l'estudi de Marria Pratts
Obres a l'estudi de Marria Pratts