al

Programa de concerts

La catorzena edició del Festival LEM presenta a l'auditori del MACBA tres de les seves propostes internacionals: el nord-americà Wobbly, el guitarrista alemany Jochen Arbeit i el quartet polonès Freigth Train. A la seva conferència-concert, Wobbly (Jon Leidecker) farà un repàs a la sèrie “Variacions” sobre apropiacionisme sonor que està comissariant a Ràdio Web MACBA. Per la seva banda, tan Arbeit com Freight Train presentaran peces lligades d'una o altra manera a les arts visuals i el cinema, amb un fi de festa molt especial on els polonesos posaran música a la pel·lícula d'animació Eden, d'Andrzej Czeczot.

Coproduït amb:
Gràcia Territori Sonor
gif blanc de 50base 20 alt

Programa

Divendres 2, 9 i 16 d'octubre a les 21 h

DIVENDRES 2 D'OCTUBRE
Wobbly
http://detritus.net/wobbly/

Des de 1990 Jon Leidecker treballa sota el pseudònim Wobbly, en collages de música apropiativa que creen narratives expandides per mitjà de polifonies de mostres espontànies però coherents. Pertany a una segona generació d'artistes interessats en les possibilitats del sàmpling, que aprofiten les últimes tecnologies. Treballa des de fa molts anys per a la companyia Digidesign, creadors de Pro-Tools, probablement l'eina d'edició electrònica més professional del mercat, un coneixement que aplica de forma gairebé religiosa en les seves meticuloses produccions i que combina amb una passió per la música exagerada, que li permet conjugar hip-hop, música de ball i electro-acústica sense que res grinyoli. Actualment està produint per a Ràdio Web MACBA (http://rwm.macba.cat/) la sèrie "Variacions" sobre la història de l'apropiacionisme sonor.

DIVENDRES 9 D'OCTUBRE
Jochen Arbeit

El guitarrista d'Einstürzende Neubauten i ex membre d'una altra mítica banda teutona (Die Haut) té una producció en solitari no tan coneguda però d'un prestigi indubtable, que inclou, a més de la vessant purament musical, projectes sonors per a espectacles de dansa, teatre i videocreacions, entre les que destaca el projecte "Stupid Green" al costat de la ballarina i coreògrafa Vania Rovisco i les col·laboracions regulars amb Bridge on a Wall, una laboratori de creació que treballa fonamentalment en el terreny de les instal·lacions. L'any 2008 va veure la llum l'àlbum "Arbeit Solo", que recull una sel·lecció de tot aquest material.

DIVENDRES 16 D'OCTUBRE
Freight Train

Freight Train és un projecte que aplega alguns dels noms més rellevants de l'escena experimental polonesa. El quartet format per Marek Choloniewski (dispositius computeritzats), Krzysztof Knittel (electrònica), Piotr Bikont (veus) i Wlodzimierz Kiniorski (saxo, flautes i percussions) treballa en múltiples direccions que abasten des de la improvisació de vessant jazzística fins a projectes sonors per a cinema i teatre, sempre en un entorn proper a les noves tecnologies. La seva actuació posarà el punt i final a la part del LEM dedicada a Polònia.

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat

Continguts relacionats

Àudios

Variacions
Son[i]a #88. Jochen Arbeit
15.10.2009
VARIACIONS #1. Transició
28.04.2009
VARIACIONS #2. El Globus
12.06.2009
VARIACIONS #3. L'enfocament
28.08.2009
VARIACIONS #4. L'explosió
07.01.2010