Antònia Maria Perelló, comissària de l’exposició Col·lecció MACBA 31 i conservadora en cap de la Col·lecció MACBA, ofereix una visita comentada al públic assistent al museu que desitgi aprofundir en el contingut d’aquesta mostra. Una lectura del fons de la Col·lecció a través d’una sèrie de recorreguts artístics estructurats en tres grans àmbits: experiència, temps i conflicte.

Els treballs inclosos a Col·lecció MACBA 31 qüestionen les diverses formes de conflicte en el món actual, experimenten amb elements i processos de la natura i reflexionen sobre la relació de l’art amb si mateix i sobre la seva capacitat d’interpel·lar la realitat. També reivindiquen l’experiència sensorial, la corporalitat i la vivència del temps com a condicions essencials de l’experiència artística. La mostra aplega 85 obres de 50 artistes d’arreu del món que comprenen un període cronològic de més de cinc dècades, des de 1959 fins a 2014.

La col·lecció d’un museu constitueix un dels seus àmbits principals de treball, però també configura la seva identitat i en determina la capacitat d’interactuar amb el present. Aquesta visita és una oportunitat única d’apropar-se al fons de la Col·lecció de la mà d’una de les persones que la coneix més bé.

Visita comentada a la Col·lecció MACBA 31

Programa

DIMECRES 9 DE NOVEMBRE DE 2016, 18 h
Lloc: Sales d’exposició planta 1
Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Exposició

L’or no s’associa amb la brutícia. I l’or, com els diamants, és un material exalçat. Té un grau d’abstracció tal que et situa –si el fas servir artísticament– en un nivell encara més elevat.
James Lee Byars