Linda Pornsánchez és artista audiovisual migrant i treballadora sexual activista d’origen mexicà. La seva activitat s’articula en el transfeminisme, la postpornografia, els discursos decolonials i les lluites pro drets dels treballadors i les treballadores sexuals. Sota el títol de Monument a Colom, l’enorme fal·lus de la colònia, ens proposa aquesta trobada-performance des de la seva visió de dona migrant resident al regne d’Espanya. Més concretament, l’artista repensa el que implica el seu pas gairebé quotidià pel port de Barcelona, les sensacions i idees que li venen al cap com a persona provinent de les excolònies davant l’imponent monument erigit al
«descobridor» d’Amèrica. Així, enfila una reflexió crítica des de i a partir de la naturalesa fàl·lica del monòlit, que venera la imatge d’un home l’error del qual va plantejar un canvi de paradigma sense retorn dins la història occidental universalista. Aquesta fal·làcia coqueteja amb la construcció simbòlica fàl·lica del mite colonitzador (fal·làcia fàl·lica) des d’una perspectiva sexualitzant per aconseguir implementar –si més no, de manera lúdica– un projecte de reparació històrica i de la memòria de les excolònies.

Coordinat per Héctor Acuña, con aporte inicial de Emil Becerril

Retrat de Linda Pornsánchez a cárrec de Carles Puig

Programa

DISSABTE 5 DE GENER DE 2019, a les 20 h
Preu:
gratuit. Amb inscripció prèvia
Participants: 20
Punt de trobada: Monument a Colom, Plaça Portal de la Pau, s/n

InscripcióReserva la teva plaça fent clic al botó.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68
Podria ser el meu dormitori (o una cosa semblant). Fins i tot les mateixes característiques tècniques: totes les parets i volums construïts en aquest mòdul de tela crua per a pintors on mesurar-me i mesurar-nos.
Pep Agut