Linda Pornsánchez és artista audiovisual migrant i treballadora sexual activista d’origen mexicà. La seva activitat s’articula en el transfeminisme, la postpornografia, els discursos decolonials i les lluites pro drets dels treballadors i les treballadores sexuals. Sota el títol de Monument a Colom, l’enorme fal·lus de la colònia, ens proposa aquesta trobada-performance des de la seva visió de dona migrant resident al regne d’Espanya. Més concretament, l’artista repensa el que implica el seu pas gairebé quotidià pel port de Barcelona, les sensacions i idees que li venen al cap com a persona provinent de les excolònies davant l’imponent monument erigit al
«descobridor» d’Amèrica. Així, enfila una reflexió crítica des de i a partir de la naturalesa fàl·lica del monòlit, que venera la imatge d’un home l’error del qual va plantejar un canvi de paradigma sense retorn dins la història occidental universalista. Aquesta fal·làcia coqueteja amb la construcció simbòlica fàl·lica del mite colonitzador (fal·làcia fàl·lica) des d’una perspectiva sexualitzant per aconseguir implementar –si més no, de manera lúdica– un projecte de reparació històrica i de la memòria de les excolònies.

Coordinat per Héctor Acuña, con aporte inicial de Emil Becerril

Coorganitzat:

L'Internationale. Our Many Europes. Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union
 

Our Many Europes és un programa de la confederació europea de museus "L'Internationale" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L'Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna Galerija (MG + msum), Ljubljana, Van Abbemuseum, Països Baixos, MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs a Istanbul i Ankara, i el Museu Reina Sofia, Madrid) i els seus socis del National College of Art and Design y (NCAD), Dublín i Valand Academy (Gothenburg University) estan presentant més de 40 activitats públiques (conferències, exposicions, tallers) des d'ara fins a maig de 2022.

Retrat de Linda Pornsánchez a cárrec de Carles Puig

Programa

DISSABTE 5 DE GENER DE 2019, a les 20 h
Preu:
gratuit. Amb inscripció prèvia
Participants: 20
Punt de trobada: Monument a Colom, Plaça Portal de la Pau, s/n

InscripcióReserva la teva plaça fent clic al botó.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68