al

Per a educació secundària i batxillerat

Aquest projecte posa l'èmfasi en una sèrie de treballs videogràfics de la Col·lecció MACBA que ens permeten analitzar de quina manera la imatge en moviment -cinema, televisió, videojocs, internet...- influeix en la recepció i construcció de la nostra realitat.

L'objectiu del projecte és examinar aquests treballs artístics com a eines d'interpretació i de lectura crítica del nostre entorn, familiaritzar els alumnes amb formes de narració diferents de les del llenguatge audiovisual convencional i posicionar-los com a espectadors actius que puguin rebre i interpretar, d'una manera crítica, la sobreabundància d'imatges que ens envolten.

Les obres seleccionades ens permetran debatre sobre els temes següents:

Els mitjans de comunicació
Boy meets girl (1978), d'Eugènia Balcells, i Rosler reads Vogue (1982), de Martha Rosler.

El control
Eye/Machine I-II-III (2001-2003), de Harun Farocki; Don't do it wrong (2007), de Katarina Zdjelar, i El Reino: una novela para un museo (2003), de Dora García.

La construcció de la identitat
La memoria interior (2002), de María Ruido; Double Bubble (2001), de Maja Bajevic, i The Buzz Club, Liverpool, England/Mysteryworld, Zaandam, Netherlands (1996), de Rineke Dijkstra.

Durant el debat no només ens fixarem en el missatge de les obres, sinó que també n'analitzarem els processos de producció i de recepció.

L’activitat s’acabarà amb una proposta pràctica de participació col·lectiva que examinarà com es pot articular la transmissió d’un missatge a través d’una eina de producció d’imatges com és una taula d’animació.

Eugènia Balcells, "Boy meets Girl", 1978

Programa

Horari de la visita: de dilluns a divendres, al matí i a la tarda (excepte els dimarts)

Activitat recomanada a partir de tercer curs d’ESO.

Telèfon d'atenció per a grups i programes educatius 93 412 14 13
educacio [at] macba [dot] cat

Continguts relacionats

Àudios

Son[i]a #101. Tonina Cerdà
15.04.2010