L’art com a signe de l’element social. L’economia política de l’art contemporani i els anys noranta Utòpics 90 - Lars Bang Larsen
21 d'octubre de 2020, a les 19 h - Online
Durant els anys noranta l’art contemporani va canviar per convertir-se en el que coneixem avui dia en el circuit artístic globalitzat. Va ser una dècada, just després de la guerra freda, marcada per les ruptures en l’orientació històrica i ideològica, però també es va caracteritzar per la continuació dels processos de privatització que havien començat durant els anys vuitanta. De manera simultània a aquestes transvaloracions tan profundes dels conceptes i les pràctiques artístics, el factor «social» es va convertir en un significant important en la producció artística. En aquesta ponència, Lars Bang Larsen, que va formar part de l’escena artística escandinava del moment, ens parlarà del significat del factor social i de com va anar transitant, en l’art, entre la pràctica, l’essència i el simulacre.
Lars Bang Larsen és historiador de l’art, escriptor i curador adjunt del Moderna Museet d’Estocolm. Ha estat (co)curador d’exposicions com ara Muses de fang. Diatriba sobre la tecnologia, al Moderna Museet (2019), Dierk Schmidt: culpa i deutes, al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía (2018), o Incertesa viva, la XXXII edició de la Biennal de São Paulo (2016). Entre les seves obres cal destacar Arte y norma (Cruce Casa, 2016), Networks (Whitechapel, 2014) o The Model. A Model for a Qualitative Society(1968) (MACBA, 2010).
Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.