En aquesta sessió ens aturarem a analitzar com i per què les pràctiques queer-feministes irrompen en l’escenari polític i cultural de finals dels vuitanta, i a Espanya, concretament, durant la dècada dels noranta. Algunes obres ja s’han ocupat d’estudiar la influència d’aquestes aportacions queer-feministes en altres països i en altres contextos culturals, però en una mesura inferior a Espanya. No obstant això, el seu impacte, i sobretot l’agenda antinormativa que van desplegar, encara continuen vigents en l’actualitat.

A Espanya la dècada dels noranta va ser l’època en què van irrompre una sèrie de contranarratives, (sub)cultures i polítiques d’una història col·lectiva que fins aleshores es presentava fragmentada. Tenir-les en compte permet no tan sols fer una relectura del nostre passat i contextualitzar quins canvis s’han produït recentment i de quina manera, sinó també preguntar-nos com determinen la nostra actualitat, on som i quines són les prioritats ara mateix. Però, a més, aquestes noves maneres de pensar la vida i l’art, la dimensió política, tenen com a resultat maneres innovadores en el fer i en el sentir que impulsaran l’emergència i la construcció de subjectivitats polítiques renovades i radicals.

Participant

Fefa Vila
Fefa Vila

Preu del curs: 20 €. Gratuït amb el carnet Amic. Sempre que quedin places disponibles, es podran fer inscripcions individuals per sessions directament a taquilla al preu de 5€.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.