El que pot un llibre és un cicle de trobades amb artistes, editors i persones del context artístic més proper que escriuen llibres i que ens donaran a conèixer el que s’amaga o es pot arribar a amagar rere les seves publicacions.

Prendrem els artefactes –llibres– com a punts de partida; com a cossos que es relacionen amb altres cossos i espais porosos per generar múltiples i infinites noves formes i situacions.

El llibre també és un cos que es resisteix a esdevenir normatiu.

Parlarem més de pràctica que de llibres, de la pràctica artística de fer llibres. I l’emmarcarem en el cos del treball i l’imaginari dels seus autors. I en el de l’arxiu del MACBA. També parlarem de comunitat, dissidència, situacionisme, performativitat, immaterialitat, lectura, distribució, traducció, economies, construccions i afectes. I més. Perquè de fet ningú, fins ara, ha determinat el que pot un llibre.

A càrrec d'Anna Pahissa, gestora cultural, editora i especialista en publicacions d’artista.

PROGRAMA

 

DIVENDRES 6 DE NOVEMBRE, 19 h (Activitat posposada)
El que pot un llibre #6. Enrique Doza Romero, artista, editor i responsable de Tiendaderecha

Conversarem amb Enrique Doza Romero per abordar aspectes ideològics, ètics i pràctics vinculats a l’edició i l’autogestió. Productor i participant actiu a l’escena artística barcelonina, Doza desenvolupa projectes a través de la ràdio, la música o els fanzins, i posa en relleu els seus múltiples interessos, com les relacions entre el món digital i el món analògic, entre la cultura popular i el nou folklore, i l’impacte d’aquestes relacions en l’art contemporani.

 

DIVENDRES 20 DE NOVEMBRE, 19 h - ONLINE
El que pot un llibre #7. Núria Gómez Gabriel i Estela Ortiz, investigadores i autores de Love me Tinder, publicat per Temas de Hoy, Planeta, 2019

Love me Tinder és un assaig sobre les tecnologies de la representació masculina a l’aplicació de l’amor.

 

DIVENDRES 11 DE DESEMBRE, 19 h
El que pot un llibre #8. Xavi Ristol, artista i editor

Xavi Ristol ens presenta un projecte que finalitza en forma de llibre "Hores en blanc / La hora negra", en què l’artista encarna la figura del suposat gestor d’una proposta plena de girs tautològics i qüestions performatives al voltant de l’edició i producció literàries de l'escriptor Sebastià J. Arbó. Un joc de transcripcions i traduccions que es belluguen entre el rigor acadèmic, la ficció i la disbauxa col·lectiva, el qual es clou en un llibre publicat per Como Ediciones i Club Editor, que tanca el cercle d’autories encreuades i compartides de tots els que han participat en el projecte.

Comptarem amb la presència i la veu dels responsables de Club Editor i Como Ediciones, a més dels participants en el llibre Josep Miquel Ramís (docent i doctor en Traducció i Interpretació), Víctor Balcells Matas (escriptor), Andrea Valdés (escriptora), entre molts altres col·laboradors, per tancar el cicle El que pot un llibre.

 

 

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Tot i que les meves escultures contenen idees sobre processos de desenvolupament psicològic i emocional, de fet no són sinó exploracions físiques del pensament, el sentiment, la comunicació i la relació.
Karla Black