Barcelona té una llarga tradició de moviment okupa, que es desplega a contracorrent del sistema amb grans dosis d’efectivitat i acceptació comunitària, encara que de vegades –o sovint– s’acabi de manera abrupta amb desallotjament policial. Els moviments d’okupació tenen caràcter divers pel que fa a ideologia, acció, gestió i arrelament en el teixit social urbà, però tots comparteixen el mateix propòsit: reivindicar el dret a l’habitatge.

En aquesta ocasió, Julieta Lara, activista, artista migrant, mare soltera i lluitadora originària de Guatemala, ens aportarà llums sobre la creació i sosteniment d’espais autogestionats vinculats al moviment okupa, com la seva experiència en la gestió de La Profana al Poblesec, desallotjat l’any passat. Les seves valuoses aportacions es tradueixen en un feminisme i antiracisme que es posen de manifest en l’articulació d’espais okupats i eixamplen l’abast dels objectius traçats per aquests moviments.

El nostre primer punt de trobada serà un lloc aparentment banal: una font pública, de la qual brollen aigua i relats a contracorrent.

Coordinat per Héctor Acuña, amb aportació inicial d’ Emil Becerril

Coorganitzat:

L'Internationale. Our Many Europes. Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union
 

Our Many Europes és un programa de la confederació europea de museus "L'Internationale" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L'Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna Galerija (MG + msum), Ljubljana, Van Abbemuseum, Països Baixos, MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs a Istanbul i Ankara, i el Museu Reina Sofia, Madrid) i els seus socis del National College of Art and Design y (NCAD), Dublín i Valand Academy (Gothenburg University) estan presentant més de 40 activitats públiques (conferències, exposicions, tallers) des d'ara fins a maig de 2022.

Foto: Gino Giró

Programa

DIMARTS 6 DE NOVEMBRE a les 20 h
Preu:
gratuït. Amb inscripció prèvia
Participants: 25
Punt de trobada: font d’aigua, plaça del Nord, Gràcia

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68