Barcelona té una llarga tradició de moviment okupa, que es desplega a contracorrent del sistema amb grans dosis d’efectivitat i acceptació comunitària, encara que de vegades –o sovint– s’acabi de manera abrupta amb desallotjament policial. Els moviments d’okupació tenen caràcter divers pel que fa a ideologia, acció, gestió i arrelament en el teixit social urbà, però tots comparteixen el mateix propòsit: reivindicar el dret a l’habitatge.

En aquesta ocasió, Julieta Lara, activista, artista migrant, mare soltera i lluitadora originària de Guatemala, ens aportarà llums sobre la creació i sosteniment d’espais autogestionats vinculats al moviment okupa, com la seva experiència en la gestió de La Profana al Poblesec, desallotjat l’any passat. Les seves valuoses aportacions es tradueixen en un feminisme i antiracisme que es posen de manifest en l’articulació d’espais okupats i eixamplen l’abast dels objectius traçats per aquests moviments.

El nostre primer punt de trobada serà un lloc aparentment banal: una font pública, de la qual brollen aigua i relats a contracorrent.

Coordinat per Héctor Acuña, amb aportació inicial d’ Emil Becerril

Foto: Gino Giró

Programa

DIMARTS 6 DE NOVEMBRE a les 20 h
Preu:
gratuït. Amb inscripció prèvia
Participants: 25
Punt de trobada: font d’aigua, plaça del Nord, Gràcia
Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68
La sang de la sensibilitat és blava / Em consagro per tal / De trobar-ne l’expressió més perfecta.
Derek Jarman