Silvia Federici és escriptora, professora i activista feminista. Ha escrit nombrosos llibres i articles sobre filosofia i teoria feminista, història de les dones, educació i cultura i, més recentment, sobre les lluites mundials contra la globalització capitalista. A principis dels setanta va ser una de les fundadores de l'International Feminist Collective, l'organització promotora de la campanya internacional Wages for Housework (WFH). Als noranta, després d'uns anys dedicats a la docència i la recerca a Nigèria, va participar en els moviments antiglobalització i contra la pena de mort als Estats Units.

Federici és membre del Midnight Notes Collective i també ha estat una de les fundadores del Committee for Academic Freedom in Africa, una organització que dóna suport a la lluita d'estudiants i professors contra els ajustaments estructurals de les economies i els sistemes educatius africans. Entre 1987 i 2005 va ser professora d'estudis internacionals, estudis de la dona i filosofia política a la Hofstra University de Nova York. Entre els seus darrers llibres destaquen Revolution at Point Zero: Housework, Reproduction, and Feminist Struggle (PM Press, 2012) i Calibán y la bruja. Mujeres, cuerpo y acumulación originaria (Traficantes de Sueños, 2010), del qual s'acaba de publicar la segona edició, després de més de 3.200 descàrregues online.

Aquesta trobada permet acostar-se a alguns dels problemes recurrents en el pensament de Silvia Federici i, en particular, als continus processos d'expropiació adreçats als cossos, els sabers i la reproducció de les dones.

Activitat organitzada pel col·lectiu editorial Traficantes de Sueños en col·laboració amb el MACBA. Comptarà amb la participació d'Ana Méndez de Andés i Beatriz García, membres del col·lectiu.

Francesco-Maria Guazzo “Compendium Maleficarum”, 1610

Programa

Dilluns 21 de maig, a les 19.30 h
Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat