al

Una biblioteca sense llibres, un quadre que és un mirall, una pel·lícula sense imatges o una pintura feta a partir de la destrucció del llenç són només algunes de les propostes artístiques que es presenten a Col·lecció MACBA. Sota la superfície. Es tracta d'una oportunitat per endinsar-nos com a alumnes de primària en els significats de veure, mirar i ocultar.

A partir de l'exploració sensorial de l'exposició i l'aproximació a algunes de les obres, pensarem com en el procés de descobrir el món cal sempre mirar dues vegades per veure. Com a novetat, en aquest curs escolar convertirem el museu en un gran taller en el qual podrem fer un recorregut basat en microaccions; passarem per obres que exploren diversos formats i experimentarem amb les estratègies creatives dels artistes.

A través del mirall fa referència a algunes de les obres que hi haurà a l'exposició, com Architettura dello Specchio (1990) de Michelangelo Pistoletto o Mirror Piece (1965) d'Art and Language. El mirall evoca el món de fantasia de Lewis Carroll, però també el de la poeta Maria Mercè Marçal. I sobretot activa la mirada i la recerca que travessa aquests tallers, en els quals emmarcarem trossos de la realitat per resignificar-los en els nostres mons. Explorarem el museu i les sales d'exposició com a llocs on només mirem i rebem coneixement, sinó com a espais flexibles i amb possibilitats creatives desconegudes.

Michelangelo Pistoletto "Architettura dello Specchio", 1990. Foto: Rocco Ricci

Programa

DEL 11 D'OCTUBRE DEL 2017 AL 22 DE JUNY DEL 2018
Horari: de dilluns a divendres (excepte els dimarts), matins. A les 9.30 o a les 12 h
Durada de l’activitat: 2 hores
Lloc: sales del museu
Preu per grup/classe: 80 €
Apunts sobre l'activitat: Voleu saber què farem o quins són els objectius? Feu clic aquí. Si voleu conéixer les accions a realitzar abans de la visita, proposades per a Escoles d’Educació Especialfeu clic aquí.
Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer