al

Una biblioteca sense llibres, un quadre que és un mirall, una pel·lícula sense imatges o una pintura feta a partir de la destrucció del llenç són només algunes de les propostes artístiques que es presenten a Col·lecció MACBA. Sota la superfície. Es tracta d'una oportunitat per endinsar-nos com a alumnes de primària en els significats de veure, mirar i ocultar.

A partir de l'exploració sensorial de l'exposició i l'aproximació a algunes de les obres, pensarem com en el procés de descobrir el món cal sempre mirar dues vegades per veure. Com a novetat, en aquest curs escolar convertirem el museu en un gran taller en el qual podrem fer un recorregut basat en microaccions; passarem per obres que exploren diversos formats i experimentarem amb les estratègies creatives dels artistes.

A través del mirall fa referència a algunes de les obres que hi haurà a l'exposició, com Architettura dello Specchio (1990) de Michelangelo Pistoletto o Mirror Piece (1965) d'Art and Language. El mirall evoca el món de fantasia de Lewis Carroll, però també el de la poeta Maria Mercè Marçal. I sobretot activa la mirada i la recerca que travessa aquests tallers, en els quals emmarcarem trossos de la realitat per resignificar-los en els nostres mons. Explorarem el museu i les sales d'exposició com a llocs on només mirem i rebem coneixement, sinó com a espais flexibles i amb possibilitats creatives desconegudes.

Michelangelo Pistoletto "Architettura dello Specchio", 1990. Foto: Rocco Ricci

Programa

DEL 11 D'OCTUBRE DEL 2017 AL 22 DE JUNY DEL 2018
Horari: de dilluns a divendres (excepte els dimarts), matins. A les 9.30 o a les 12 h
Durada de l’activitat: 2 hores
Lloc: sales del museu
Preu per grup/classe: 80 €