Presentació del projecte Traven/Grothendieck, una investigació audiovisual de David Ferragut i Isabel Barios a l’entorn de la qüestió de la desaparició del subjecte. El contrast entre els processos de desaparició, física i literària, de dos personatges històrics, Traven i Grothendieck, serveix de pretext per indagar en les llums i les ombres del projecte de construcció del subjecte modern. Es planteja en aquest sentit la noció del «subjecte crepuscular»: tots els subjectes que neixen s’encaminen inexorablement a la seva fi, porten l’extinció inscrita a la pell. El projecte també apunta diverses línies de reflexió cinematogràfica que resulten de l’intent de representar l’absència: com representar la desaparició? Davant de qui es desapareix? És possible figurar-se una imatge que no mostri? Amaga alguna cosa, la imatge?

Traven/Grothendieck s’emmarca en la col·laboració entre el MACBA i la Sala d’Art Jove. Va ser el projecte seleccionat en la modalitat d’investigació dins la convocatòria Art Jove 2017, i ha comptat amb la tutoria d’Eloy Fernández Porta.

En col·laboració amb:
Agència Catalana de Joventut
Traven/ Grothendieck de Isabel Barios i David Ferragut

Programa

DIJOUS, 22 DE MARÇ 2018, 19 h
Lloc:
Espai Taller
Gratuït. Aforament limitat. Sense inscripció prèvia

19 h Presentació del programa a càrrec dels autors de la investigació, Isabel Barios i David Ferragut
19.30 h Projecció Traven/Grothendieck
20 h Debat posterior a càrrec d’Isabel Barios, David Ferragut i Antonio Castilla (professor de filosofia a la UB, autor del llibre La condición sombría)

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68