al

Blanca Portillo protagonitza una audaç revisió de la figura de Maria, la mare de Jesús, on se la presenta com una dona de pagès amb un fill que li ha estat arrabassat per una decisió divina que no comprèn.

L’irlandès Colm Tóibín, un autor amb un vincle estret amb Catalunya, ens ofereix aquest monòleg teatral en el qual ens mostra una Maria pagana que viu els seus últims dies a Efes, turmentada pel terrible odi desfermat contra Jesús i vigilada pels deixebles del seu fill, el fanatisme dels quals no suporta. Ella sap que algun d’ells està escrivint mentides sobre el que va succeir a Jerusalem, raó per la qual es proposa explicar-nos el que realment va passar. L’obra ha obtingut tres nominacions en l’edició dels premis Tony d’enguany. Ara és el director Agustí Villaronga qui la posa en escena, en un muntatge que recupera la cara més humana de la mare de Jesús, una dona a punt de morir que ens mostra un calidoscopi d’emocions mentre reviu els fantasmes del seu passat. L’artista plàstic Frederic Amat ha creat l’escenografia del muntatge, amb música de l’australiana Lisa Gerrard (Dead Can Dance).

Autor: Colm Tóibín
Traducció: Enrique Juncosa
Versió / adaptació i direcció: Agustí Villaronga
Interpretació: Blanca Portillo
Composició musical: Lisa Gerrard
Escenografia: Frederic Amat
Vestuari: Mercè Paloma
Disseny d’il·luminació: Josep María Civit
Disseny de so / concepció sonora: Lucas Ariel Vallejos
Ajudant de direcció: Martí Torras
Ajudant d’escenografia: Roger Orra
Director tècnic: David Pascual
Fotografia: Toni Aloy

Una producció de Javier Pérez Santana, en coproducció amb el Grec 2014 Festival de Barcelona, el Centro Dramático Nacional, el Teatre Lliure i Avance-Producciones teatrales. Amb la col·laboració del MACBA.

Testamento de María. © Frederic Amat

Programa

DEL 17 AL 20 DE JULIOL, A LES 21 h
Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
Tel. 93 481 46 81