Per tal de mostrar les obres adquirides per la Col·lecció MACBA en els últims dos anys, el Museu d'Art Contemporani de Barcelona dedica tots els seus espais expositius a una nova presentació dels fons. Aquesta presentació posa l'accent en el canvi de paradigma que suposa la introducció del temps com a realitat que defineix la nostra vinculació amb l'obra d'art. I ho fa a través de 320 obres de vuitanta artistes (250 de les quals són inèdites): instal·lacions, pintures, escultures, fotografies i collages, en què el temps s'entén com un material més en la producció artística. Hi destaquen els treballs d'Ignasi Aballí, Judith Barry, Constant, Dan Graham, Hans Haacke, Sanja Ivekovic, Joan Jonas, David Lamelas, Rita McBride, Asier Mendizabal, Matt Mullican, Deimantas Narkevicius, Palle Nielsen, Tere Recarens, Francesc Torres i Lawrence Weiner.

Aquesta exposició suposa també la presentació de les línies d'interès i recerca prioritàries del MACBA en aquesta nova etapa iniciada el 2008. El MACBA està molt ben emplaçat per fer una col·lecció que expliqui el pas del segle XX al XXI, que arrenqui amb les formulacions de les últimes utopies del segle passat, parli de les seves crisis, i que segueixi el present amb les seves complexitats i contradiccions.

Inauguració: Dijous 14 de maig a les 19.30 h
Dates de l'exposició: Del 15 de maig al 31 d'agost de 2009


Programa

EXCLUSIU AMICS!: Visita guiada a càrrec d'Antònia Maria Perelló, responsable de la Col·lecció MACBA. Dilluns 29 de juny, a les 18.30 h
Es prega que confirmeu la vostra assistència a: amics [at] macba [dot] cat o trucant al 93 481 47 12

Exposició


Continguts relacionats

Àudios

Visita guiada a càrrec de Antònia M. Perelló, conservadora de col·lecció, per als Amics del MACBA
FONS AUDIO #3. Deimantas Narkevičius
28.06.2010