Dijous, 10 i 17 de juny de 2021

Conservar documents és una de les tres missions principals de tot arxiu. Un document infectat està en transformació constant, ja que és un organisme viu, que fa intercanvis amb l’exterior. El fong que habita el document es la dada més rellevant que conté, si l’observem des del punt de vista de l’arxiu, capgirant les jerarquies entre els diferents tipus de informació que conté un document. A l’arxiu històric no hi ha documents infectats, ja que aquests no s’han mogut mai del context asèptic del museu. No han sortit a infectar-se.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.

Aquesta activitat forma part del programa públic de Coses que passen, un projecte d’Enric Farrés Duran, que combina el seu treball artístic amb la docència universitària i projectes editorials independents. Amb motiu del 25è aniversari del MACBA, Enric Farrés Duran ha desenvolupat un projecte amb l’arxiu històric del museu. A través d’un procés d’investigació, l’artista s’ha deixat travessar per l’arxiu, revisant els límits de les seves definicions per mostrar-ne les entranyes específiques.

Isabel Ayala treballa com a conservadora-restauradora de document gràfic i material d’arxiu al MACBA des de 2008, on desenvolupa feines de detecció de patologies, neteja i desinfecció en els fons bibliogràfics i arxivístics del Centre d’Estudis i Documentació.

Taller infecció de documents

Exposició