al

Els artistes Antonio Gagliano i Albert Tarrats proposen una caminada immersiva en les exploracions que Takis va dur a terme des de mitjans del segle XX, en què va col·lapsar contextos artístics, literaris i científics. De l’electromagnetisme com a material escultòric a l’afinació pitagòrica del cosmos, Takis va desplegar una activitat frenètica, i va furgar de manera intuïtiva entre les restes de la guerra i el conglomerat tecnològic que l’envoltava. Les visites estan orientades a desglossar els àmbits principals de la seva obra: la llum i el silenci, l’energia i la política, la vibració i el so, la matèria i la foscor.

 

Biografies

Antonio Gagliano (Córdoba, Argentina, 1982)
Artista visual. Els seus projectes recorren al dibuix i a l’escriptura per explorar les diverses maneres de fabricar, organitzar i disseminar el coneixement. Ha estat seleccionat en premis com l’ArteBA-Petrobras (Buenos Aires, 2013) o el Generación 2018 (Madrid, 2017), entre d’altres. Les seves publicacions inclouen El espíritu del siglo XX (Álbum, 2014), Buno (Fundació Joan Miró, 2014) i Estado de la técnica (Verlag für Handbücher, 2018).

Albert Tarrats (Barcelona, 1988)La seva obra s’emmarca dins de l’àmbit del so, majoritàriament a través de l’experimentació amb ensembles d’improvisació, la construcció d’objectes i dispositius sonors i l’exploració de formats alternatius d’audició i relació amb l’espai. Ha presentat instal·lacions amb col·lectius i amics en diversos festivals de Barcelona, i col·labora habitualment amb altres artistes en el desenvolupament de les seves peces. Conjuntament amb Adrià Juan, compon i interpreta en directe amb la coreògrafa Raquel Klein, i el gener del 2020 tots tres estrenaran la peça Wu Wei en format llarg al Mercat de les Flors després d’haver-la presentat anteriorment en format mitjà a La Caldera en el marc de la Quinzena Metropolitana de Dansa 2018.

Vistes de l'exposició "Takis". Foto: Miquel Coll

Programa

Divendres, a les 18 h

  • 27 de març: Albert Tarrats (català). Activitat cancel·lada 
  • 13, 20 de març: Antoni Gagliano (castellà). Activitat cancel·lada 
  • 3, 17 d'abril: Albert Tarrats (català)
  • 10 d'abril: Antoni Gagliano (castellà)

Visites incloses en el preu de l’entrada. Per concertar visites de grup, podeu trucar al 93 412 14 13 o escriure a educacio [at] macba [dot] cat .

Disposem de bucles magnètics individuals (sol·liciteu-los a recepció) i podeu sol·licitar interpretació en llengua de signes (amb 72 h d’antelació). També disposem de serveis d’accessibilitat visual (materials tàctils, audiodescripcions i acompanyament durant l’activitat). Més informació aquí.


Exposició