al

Els artistes Antonio Gagliano i Albert Tarrats proposen una caminada immersiva en les exploracions que Takis va dur a terme des de mitjans del segle XX, en què va col·lapsar contextos artístics, literaris i científics. De l’electromagnetisme com a material escultòric a l’afinació pitagòrica del cosmos, Takis va desplegar una activitat frenètica, i va furgar de manera intuïtiva entre les restes de la guerra i el conglomerat tecnològic que l’envoltava. Les visites estan orientades a desglossar els àmbits principals de la seva obra: la llum i el silenci, l’energia i la política, la vibració i el so, la matèria i la foscor.

 

Biografies

Antonio Gagliano (Córdoba, Argentina, 1982)
Artista visual. Els seus projectes recorren al dibuix i a l’escriptura per explorar les diverses maneres de fabricar, organitzar i disseminar el coneixement. Ha estat seleccionat en premis com l’ArteBA-Petrobras (Buenos Aires, 2013) o el Generación 2018 (Madrid, 2017), entre d’altres. Les seves publicacions inclouen El espíritu del siglo XX (Álbum, 2014), Buno (Fundació Joan Miró, 2014) i Estado de la técnica (Verlag für Handbücher, 2018).

Albert Tarrats (Barcelona, 1988)La seva obra s’emmarca dins de l’àmbit del so, majoritàriament a través de l’experimentació amb ensembles d’improvisació, la construcció d’objectes i dispositius sonors i l’exploració de formats alternatius d’audició i relació amb l’espai. Ha presentat instal·lacions amb col·lectius i amics en diversos festivals de Barcelona, i col·labora habitualment amb altres artistes en el desenvolupament de les seves peces. Conjuntament amb Adrià Juan, compon i interpreta en directe amb la coreògrafa Raquel Klein, i el gener del 2020 tots tres estrenaran la peça Wu Wei en format llarg al Mercat de les Flors després d’haver-la presentat anteriorment en format mitjà a La Caldera en el marc de la Quinzena Metropolitana de Dansa 2018.

Vistes de l'exposició "Takis". Foto: Miquel Coll

Programa

Divendres, a les 18 h

  • 27 de març: Albert Tarrats (català). Activitat cancel·lada 
  • 13, 20 de març: Antoni Gagliano (castellà). Activitat cancel·lada 
  • 3, 17 d'abril: Albert Tarrats (català)
  • 10 d'abril: Antoni Gagliano (castellà)

Visites incloses en el preu de l’entrada. Per concertar visites de grup, podeu trucar al 93 412 14 13 o escriure a educacio [at] macba [dot] cat .

Disposem de bucles magnètics individuals (sol·liciteu-los a recepció) i podeu sol·licitar interpretació en llengua de signes (amb 72 h d’antelació). També disposem de serveis d’accessibilitat visual (materials tàctils, audiodescripcions i acompanyament durant l’activitat). Més informació aquí.


Exposició

Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer