al

SummerLight és un projecte cientificoartístic que pretén unir la ciència de la llum i l’art contemporani a través d’un taller d’una setmana de durada adreçat a estudiants que hagin cursat 1r i 2n de batxillerat (de qualsevol especialitat) durant el curs 2014-2015. Es tracta d’una activitat desenvolupada dins del marc de l’Any Internacional de la Llum que va ser promulgat per la UNESCO el 2013. Per això, un dels objectius principals del taller és la transmissió efectiva de conceptes físics de l’òptica, així com de conceptes relacionats amb l’art contemporani. En particular es fomenta que els estudiants puguin desenvolupar-se com a artistes makers i que ho facin entenent l’art no sols com un mitjà d’expressió, sinó en interacció constant amb d’altres disciplines, en especial amb l’òptica i les tecnologies de la llum.
Es tracta d’un mètode pedagògic innovador, que per les seves particulars característiques fomenta la implicació dels estudiants en el projecte i desperta tant l’interès per l’òptica com pel coneixement científic i artístic. La idea és trencar amb l’educació clàssica i proposar un nou mètode on la transmissió de coneixement sigui horitzontal.
Taller a càrrec de Pep Vidal i Laura Lobato. Amb la col·laboració i suport de María Yzuel i Àngel Lizana, del Departament de Física de la UAB.

Adreçat a alumnes que han cursat 1r i 2n de batxillerat (de qualsevol especialitat) durant el curs 2014-2015. Farem una sessió informativa per l’alumnat interessat en el projecte el dia 22 de juny a les 18h a l’Espai Taller.

SummerLight

Programa

DEL 6 A L'11 DE JULIOL DE 2015
Lloc: Capella MACBA.

HORARIS
Dilluns 6 de 17 a 23h
Dimarts 7 de 16 a 22h
Dimecres 8 de 15 a 21h
Dijous 9 de 12 a 18h
Divendres 10 de 9 a 15h
Dissabte 11 de 6 a 12h

Departament de Programes Educatius del MACBA 93 412 14 13
educacio [at] macba [dot] cat

Continguts relacionats

Imatges

SummerLight