Dimecres 14 de juny de 2023

En el marc de Sâlmon, Festival d’arts vives de Barcelona, el MACBA acull la proposta Submission Submission de Bryana Fritz, en què l’artista assumeix el paper d’hagiògrafa amateur. Etimològicament, l'amateur es refereix tant al principiant com a un amant. L’hagiògraf, com en el gènere literari medieval de l’hagiografia, és qui escriu les vides dels sants. 

En una sèrie de retrats performatius, Fritz encarna les estratègies corporals, retòriques i performatives que les santes i místiques medievals utilitzaven per subvertir les seves vides, morts i passions. En el marc del Festival Sâlmon, Fritz performarà els seus retrats de Hildegarda de Bingen, Caterina de Siena, Cristina de Bolsena, Llúcia de Siracusa i Joana d’Arc.

En sotmetre el seu cos físic i digital als ecos sagrats del passat, Fritz dissecciona i reutilitza les eines que produeixen els nostres cossos. Submission Submission és un còdex de retrats performatius de santes medievals que va creixent amb cada iteració de la performance, a la qual convoca a diferents santes i místiques cada vegada.

Aquesta performance serveix de preludi a Invocacions, un programa de performance, música i arts en viu al voltant del poder del ritual com a catalitzador d'experiències transformadores. Per a celebrar el solstici d'estiu, aquest programa ens convida a explorar la dimensió subversiva d'aquells rituals i sabers que han estat relegats als marges de la modernitat.

Performance, text i coreografia: Bryana Fritz
Dramatúrgia: Tom Engels
Suport tècnic i artístic: Alice Panziera
Obres escultòriques per al retrat de Santa Llúcia: Iris Marchand

Música basada parcialment en: ‘Like a Prayer’ de Madonna, ‘Monsters’ de Heavens to Betsy, ‘Hamster Baby’ de Bikini Kill, i ‘Che ti nova Nasconder’, ‘Senti Tu Damor’, ‘Aquila Altera’, ‘Alta Serena Luce’, ‘O Crudel Donna’ de Ensemble Syntagma

Agraïment especial a: Cristina la Admirable, Joana d'Arc, Cristina de Bolsena, Hildegarda de Bingen, Marguerite Porete, Caterina de Siena, Llúcia de Siracusa, Iris Marchand, Henry Andersen, Thibault Lac & VCX Adult Entertainment.

Amb el suport de: Performatik19, Beursschouwburg, Kunstencentrum Vooruit, LOD muziektheater, i CCNO

Producció delegada: La Briqueterie

Més informació festivalsalmon.com

Participant

Bryana Fritz
Amb la col·laboració de:
Logo Festival Salmon
Imatge de una performance de Bryana Fritz

La inscripció també es pot fer al museu, abans de l'inici de l'activitat, i estarà subjecta a disponibilitat de places. Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.


Exposició